Didim açıklarında teknesi bulunan ve kaybolan Denizlili iş adamı Yasin Cinkaya için başlatılan denizde arama çalışmaları devam ediyor. Sahil Güvenlik ekipleri, üzerinde hiçbir şahsın bulunmadığı tespit edilen teknenin bulunduğu bölgede geniş kapsamlı arama kurtarma faaliyetlerini sürdürüyor.

Denizli dahil 42 İlde Uyuşturucu Operasyonu Denizli dahil 42 İlde Uyuşturucu Operasyonu

Sahil Güvenlik tarafından yapılan açıklamada, Didim ilçesi açıklarında Türk Arama Kurtarma Bölgesi içerisinde başıboş halde sürüklenen bir teknenin ihbarının alınması üzerine olay yerine derhal 2 Sahil Güvenlik Botu sevk edildiği belirtildi. Türk bayraklı "FBR" isimli teknenin içerisinde herhangi bir şahsın olmadığı ancak çeşitli eşyaların bulunduğu ifade edildi.

Yapılan araştırmada, tekne ile denize açılan ve denize düştüğü değerlendirilen bir şahsın olduğu bilgisine ulaşıldığı belirtilen açıklamada, olay yerine ek olarak 1 Sahil Güvenlik Uçağı, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri, 1 İnsansız Hava Aracı ve 2 Sahil Güvenlik Botu daha sevk edildiği bildirildi. Şu ana kadar herhangi bir bulguya ulaşılamamış olup, kayıp şahsın arama faaliyetlerine devam edildiği ifade edildi. İHA