Denizli Müftülüğü, Aşırı Sıcaklardan Dolayı Camilerde Kötü Kokuların Oluşmasının Önlemek Amacıyla Temiz Çorap Kampanyası Başlattı. Ayakta Çalışan Sanayi Esnafını Düşünen Müftülük Uygulamaya 2. Sanayi Camii'nden Start Verdi. 
Bakırlı Mahallesi Örnek Caddesi´ndeki 2. Sanayi Camii'nin abdest alınan bölümüne ve caminin giriş kapısının yanına kutu içinde yeni çoraplar konuldu. İşyerinden gelen esnaf ve vatandaşlar, abdestlerini aldıktan sonra kutudan beğendikleri çorapları giyerek namaz kılmak için camiye giriyor. Özellikli cuma namazları için uygulanan temiz çorap kampanyasında camiye yaklaşık 300 kişi geliyor. Esnafın katkılarıyla alınan 200 çorap cuma namazında tükeniyor. Cami imamı Mehmet Ali Omurca, daha rahat, daha temiz bir ortamda namaz kılınması için çorap kampanyası başlattıklarını belirterek, ''Camimize gelen vatandaşlar abdestini aldıktan sonra çorabı kirli ve kokuyorsa yenisi giyip, namazını kılabiliyorlar. Namaz kılınan ortamların temiz olması gerektiğine inanıyorum. Vatandaşlarımızın talebi vardı. Camimiz sanayi bölgesinde olduğu için tamircilerin, tornacıların çoraplarını değiştirme imkanı zor. En azından çorap meselesini çözdük. Müftülüğümüzün desteğiyle Ramazan ayında başladığımız çorap kampanyasını bundan sonra devamlı sürdürmek istiyoruz' dedi.

Camiye gelerek yeni çorap giyen Türkay Şamlıoğlu, uygulamadan herkesin memnun olduğunu anlattı, ''Sanayi esnafı akşama kadar sıcakta ayakta çalışıyor. Ayakta çalıştığı için de terleme ve koku oluşuyor. Camimizde bulunan çoraplarla yenisini değiştirebiliyoruz' diye konuştu. Denizli'nin diğer camilerinde de kısa süre içinde bu uygulamaya geçileceği ifade edildi.