Boşanma işlemlerinin gerçekleştirmesi için boşanma davalarına bakan avukatlara boşanma avukatı denir. Tüm süreçte yer alırlar ve boşanmayla ilgili süreçleri müvekkilleri ile beraber yürütürler.

 Boşanma Avukatı Nedir?

Denizli Diyanet Camiası Yasta, Hafız İriş Genç Yaşta Vefat Etti Denizli Diyanet Camiası Yasta, Hafız İriş Genç Yaşta Vefat Etti

 Aile hukuku anlaşmazlıkları üstünde boşanmak isteyen kişiler yerine nafaka, boşanma, velayet ve mal paylaşımı gibi davalara giren avukatlardır. Halk arasında boşanma avukatı dense de böyle bir avukatlık alt dalının olmadığı da bilinir. Ayrıca medeni hukukun alt dalı olduğunu söylemek de mümkündür.

 Boşanma avukatlarının baktığı davalar oldukça yıpratıcıdır ve bazen boşanma süreci çok fazla uzayabilir. Olumlu sonuç almak ve karar alma noktasında avukatların yeri önemlidir. Tarafların mutlaka mahkeme içinde istedikleri sonucu elde etmeleri için kendilerine iyi bir boşanma avukatı bulmaları gerekir.

 Boşanma Davasında Avukatın Görevi Nedir?

 Boşanma davasında tüm delillerin uygun bir şekilde toplanmasında, dava dosyasının hazırlanmasında boşanma avukatı görevlidir. Ayrıca aile hakiminin önünde yapılan boşanma davasının duruşmasında da bazı görevleri vardır. Boşanma davalarında özellikle de ilk duruşma çok önemlidir.

 Hukuki anlamda ön inceleme duruşması olarak da bilinen bu süreç, boşanma avukatının bulunması gereken bir bölümdür. Bu aşamada avukatın bulunması ve mutlaka savunma gerçekleştirmesi gerekir. Boşanma avukatının davadaki duruşma sürecinde tanıklara direkt olarak soru yöneltme hakkı bulunur.

 Boşanma davasını aydınlatmak ya da tanıkların beyanlarındaki çelişkileri ortadan kaldırmak için istedikleri kadar soru sorabilirler. Bu nedenle boşanmaya karar verecek olan aile hakiminin önünde savunmayı iyi yapmak boşanma avukatının en önemli görevidir.

 Boşanma Avukatı Nasıl Olunur?

 Avukat olmak için öncelikle liseyi bitirmek ve sonrasında da üniversite sınavına girerek hukuk fakültesini kazanmak gerekir. Hukuk fakültesi 4 yıldır ve bu fakültede hukuka dair dünya çağında uluslararası bilgiler öğretilir. Hukuk fakültesini başarıyla bitirdikten sonra 1 sene staj yapmak ve sonrasında 6 ay mahkemede, daha sonra 6 ay 5 senelik deneyimli bir avukatın yanında çalışmak gerekir.

 Bu sürede kişinin başka bir yerde avukat olarak çalışması mümkün değildir. Boşanma avukatı olmak için staj bitirmek ve Türkiye barolar birliğine gerekli bilgileri vererek avukatlık ruhsatı almak gerekir. Avukatlık ruhsatı olan tüm avukatların boşanma davalarına yönelmeleri ve kendilerini bu alanda tecrübe etmeleri mümkündür.

 Boşanma Avukatı Nasıl Bulunur?

 Boşanma sürecinde kişilerin kendilerine iyi bir boşanma avukatı bulmaları sonucun istedikleri gibi olması adına çok önemlidir. İyi bir boşanma avukatı delilleri toplama ve iletişim kurma konusunda oldukça yetenekli olmalıdır. Özellikle Ankara boşanma avukatı bünyesinde tecrübeli avukatlar ile iletişime geçmek ve görüşmek mümkündür.

 Bu sırada görüşme sağladığınız avukatlar ile anlaşabilir ve süreçte birlikte olabilirsiniz. Ayrıca bu süreçte referanslar ve avukatların aldıkları başarılı sonuçlar da önemlidir. Boşanma avukatı ile yüz yüze görüşme sağlamak ve eksiksiz şekilde tüm bilgileri kendisine aktarmak gerekir. Anlaşabileceğiniz bir boşanma avukatı ile anlaşarak süreçte daha rahat olabilirsiniz.