Vali Yavuz Erkmen, LYS sınavında 396 puan alarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü kazanan yürüme engelli Hatice Boztaş adlı öğrenciyi evinde ziyaret ederek başarısından dolayı dizüstü bilgisayar ve altınla ödüllendirdi.


            2004 yılında Muğla’nın Fethiye ilçesinde geçirmiş olduğu trafik kazası sonucu beli üç yerinden kırılan ve bacakları felç olan Hatice Boztaş, her şeye rağmen yaşama azmini kaybetmeyerek liseyi dışarıdan bitirerek üniversiteyi kazandı. Kaza geçirdiğinde sekizinci sınıfta olduğunu belirten Boztaş, “Kazadan sonra eğitimime Açık Öğretim Lisesinde devam ettim. LYS sınavında da 396 puan alarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü kazandım. Bundan dolayı son derece mutluyum. Fizik tedavim halen sürüyor. Walker denen destek aletiyle yürümeye çalışıyorum. Okulumu bitirdiğimde öğretmen olmak veya üniversitede öğretim elemanı olarak kalmak istiyorum” diye konuştu.


            Hatice Boztaş’ı evinde Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile birlikte ziyaret eden Vali Erkmen, Hatice Boztaş’ın gösterdiği azimle çok daha güzel işler başaracağına inandığını söyleyerek, “Hatice öğretmen olarak ülkemize çok güzel çocuklar kazandıracak. Kendisini göstermiş olduğu azimden ve başarıdan dolayı kutluyorum” dedi.

            Hatice'nin azminin, Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri öncülüğünde yürütülen "Eğitim Her Engeli Aşar" projesinin en güzel örneklerinden biri olduğunu vurgulayan Vali Erkmen, "Kızımızın bundan sonraki öğretim hayatında da Valilik olarak destek olacağız. Diğer engelli gençlerimiz için de Hatice kızımız örnek alacakları bir arkadaşları" diye konuştu.

         Sigorta emeklisi olan baba Veli Boztaş ve ev hanımı olan anne Ülkü Boztaş’ı da kutlayan Vali Erkmen, Hatice Boztaş’ı altın ve dizüstü bilgisayar ile ödüllendirdi. Bu yıl kardeşi Hatice Boztaş ile birlikte LYS sınavına giren ve Akdeniz Üniversitesi Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümünü kazanan Ebru Boztaş’ı da kutlayan Vali Erkmen, Ebru Boztaş’ı da altınla ödüllendirdi.