2014 yılında tüm kamu kurumlarının dahil olduğu topyekun bir mücadele kararı alınmış ve bu kapsamda Başbakanlık Genelgesi yayınlanmıştır. Adalet, Aile ve Sosyal Politikalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Gençlik ve Spor, Gümrük ve Ticaret, İçişleri, Millî Eğitim, Sağlık Bakanlıklarının içinde yer aldığı ortak bir platform oluşturulmuştur. 

Bu kapsamda uyuşturucuya karşı etkin mücadele için kamu kurumlarında ortak bir iletişim stratejisinin takip edilmesi büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda ortak bir dil oluşturması, iletişim süreçlerini doğru yönlendirmesi ve mücadelede önemli bir mecra olan sosyal medyayı etkin kullanmaları için iletişim stratejisi rehberi T.C Başbakanlık Basın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce oluşturulmuştur.
Rehbere göre; uyuşturucu ile ilgili hazırlanan içeriklerde uyuşturucu kullananlar ve satıcılarla ilgili çok fazla bilgi ve örseleyici/yüceltici tasvirlere yer verilmemelidir. Kitle iletişim araçlarında yer alan içeriklerde, bağımlı bireylerin pişmanlıkları, seçenekleri ve tercihlerine neredeyse hiç değinilmemektedir. 

Bu unsurları barındıran içerikler mağduriyeti resmetmek yerine başarı hikayelerini öne çıkarmak, popüler kültür unsurlarında örtülü mesajlar yerleştirmek, konu ile ilgili olumlu algı oluşturacak ikonlar oluşturmak ve sosyal medya gücünü bu anlamda bilinç oluşturacak şekilde kullanmak marifetiyle gerçekleştirilebilir. 
Denizli yerel medya mensupları ile 16/12/2015 günü Halk Sağlığı Müdürlüğü Sosyal Tesislerde konu ile ilgili istişare toplantısı yapılmıştır.