Türk Telekom Denizli İl Müdürlüğü ile Denizli Geri Dönüşümcüler Derneği (DEGEDER), kablo hırsızlarına karşı ortak mücadele etme kararı aldı. Türk Telekom İl Müdürü Osman Karakaş ile DEGEDER Başkanı Burhan Armutçu, bu amaçla Telekom İl Müdürlüğü’nde bir toplantı yaptı.

Burada konuşan İl Müdürü Karakaş, “Kabloları hırsızlardan satın alan hurdacıları, insafa ve birazcık ahlâklı olmaya davet etmiştik. DEGEDER Başkanı Burhan Bey, sıkıntı ve derdimizi dikkate aldılar. Her meslekte olduğu gibi bu meslekte de kimi yanlış kişilerin barınmış olması pek muhtemeldir. Biz de hurdacı mesleğini icra eden arkadaşların içindeki çürük elmaları konu edinmiştik. Elbette hurdacılık mesleği ve icra eden kişilerin zan altında bırakılması amaçlanmamıştır. Bu anlamda işini layıkıyla yapanları tenzih etmek gerekmektedir.” dedi. Türk Ceza Kanunu’nun 165. maddesine göre suçun işlenmesiyle elde edilen eşyayı satan, devreden, satın alan veya kabul eden kişi, 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırıldığını hatırlatan Karakaş, “Şirketimize ait kabloları çalan kimse, bunu satamayacağını bilse hırsızlığı yapması için bir neden kalmazdı. Bu noktada hırsızlarla hurdacılar arasındaki arz talep dengesinin bozulması, hedeflediğimiz noktadır. Bu anlamda DEGEDER ile ortak bir hukuki mücadele içinde olunması, kamu hizmetini yürüten bizler için zorunlu ve önemli bir vazifedir.” diye konuştu.

DEGEDER Başkanı Armutçu da vatandaşın haberleşme hürriyetine kasteden çürük elmalara sahip çıkmalarının mümkün olmadığını belirterek, “Bu kişilerin hiçbir meslek grubunda barınmalarına müsaade edilmemesi gerekmektedir. DEGEDER üyelerini, hırsızlardan kablo satın almamaları konusunda net bir şekilde uyarıyor ve takip ediyoruz.” dedi. 90’dan fazla üye ve 2 bine yakın bileşenleri olduğunu kaydeden Armutçu, her meslek grubunda olduğu gibi hurdacılar arasında da yanlış insanlar olabileceğini ancak dernek olarak amaçlarının, Denizli’ye ve mesleğe ihanet içinde olan bu grubun, mesleğini şerefiyle icra eden çoğunluktan ayrıştırılarak hakettikleri cezayı bulmaları için mücadele etmek olduğunu sözlerine ekledi.