Denizli'de, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında iş dünyasına yönelik 3'üncü dalga operasyonunda gözaltına alınan kişi sayısı 75'e yükseldi. Hafta içinde 45 kişinin gözaltına alındığı soruşturmanın genişletilerek sürdüğü, bu sabah 30 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve marketler zincirinin sahibi H.P.'nin oğlu işadamı C.P.'nin de bulunduğu öğrenildi. 

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında örgütün il yapılanmasına yönelik geçen Salı günü 3'üncü dalga operasyon başlattı. Operasyonda ilk olarak işadamları, şirket yöneticileri ve esnafında bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı. Devam eden operasyonda bu sabah ise yine işadamlarının bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Böylelikle gözaltı sayısı 75'e ulaştı. Gözaltına alınanların evlerinde ve işyerlerinde polis aramalar yaptı. 

ZİNCİR SAHİBİNİN OĞLU DA GÖZALTINDA

Gözaltına alınanlar arasında Denizli'de marketler zincirinin sahiplerinden ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olan H.P.'nin oğlu işadamı C.P. de bulunuyor. C.P.'nin Yenişehir Mahallesi'ndeki villasına giden polisler, arama yaptığı, bulunan delillerin incelenmek üzere el konulduğu belirtildi. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili olan H.P., geçtiğimiz günlerde AK Parti Denizli İl Başkan Yardımcılığı ve yürütme kurulu görevinden istifa etmişti. H.P., 1 Eylül'de ise 7 milyon 500 bin liraya mal olacak ortaokulu yaptırmak için protokol imzalamış, Valilikteki imza törenine bugün gözaltına alınan oğlu C.P. de katılmıştı.