Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şubesi, Mekke'nin fethinin 1380. yıl dönümü kutlamaları kapsamında etkinlik düzenledi. EGS Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte dünyanın en güzel Kur’an-ı Kerim’i ni okuyan hafızlar tarafından Kuran’ı Kerim ziyafeti verildi.

Geceye Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Güngör, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı İlyas Tonguç, Denizli Şube Başkanı Ahmet Eryılmaz ve çok sayıda davetli katıldı. Yoğun katılım nedeniyle dinleyicilerin bir bölümü fetih gecesini ayakta takip ederken bir bölümü de kongre merkezinin yan salonlarında sinevizyon ekranından geceyi izledi. Fetih Gecesi, İstiklal Marşının okunmasının ardından' 'Mekke'' konulu sinevizyon gösterisi ile başladı. Daha sonra kürsüye çıkan AGD Genel Başkanı İlyas Tonguç, geleceğin teminatı gençlerin manevi duygularını korumak için Türkiye’nin 81 ilinde örgütlendiklerini ve gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Bir milleti yıkıp yok etmenin yolunun gençleri yoldan çıkarmadan geçtiğini belirten Genel Başkan Tonguç, “Gençlerimizin bozuk düşüncelerden korumak, sapık akımlara kapılmalarının önlemek için çalışıyoruz. Bizler yüz yıllar boyu dünyaya yüküm sürmüş bir milletin çocuklarıyız. Bizi güçlü yapan, birbirimize olan sevgimiz, saygımız ve dinimize olan bağlılığımızdır. Peygamber efendimizde birçok hadisinde ve veda hutbesinde inanan bir Müslüman’ın neler yapması gerektiğini, nelerden de uzak durması gerektiğini açıkça belirtmiştir. Dünya üzerinde zulüm bitene kadar, çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Şehirlerin anasının Mekke, fetihlerin anasının da Mekke’nin Fethi olduğunu belirten AGD Denizli Şube Başkanı Ahmet Eryılmaz’ da amaçlarının gece gündüz demeden Türkiye ve Türk gençliğini için hayırlı hizmetler üretmek olduğunu söyledi. Şube Başkanı Eryılmaz, ''Anadolu gençliğinin projesi insan, muhatap kitlesi gençlik, sevdası Türkiye'dir. Başka Türkiye olmadığının ve bu ülkeyi sokakta bulmadığımız bilinciyle gece gündüz demeden ülkemiz ve gençliğimiz için en hayırlı hizmetleri yapmaktır'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Dünya Kuran’ı Kerim okuma yarışmaları birincileri hafızlar, Abdurrahim Saien, Ebul Kasimi ve çocuk hafız Mehdi Perhizkar tarafından Kuran’ı Kerim ziyafeti sunuldu.