Denizli’de 15 yıl işlettiği köfteci dükkânının belediye tarafından kamulaştırılarak yıkılmasının ardından altı ay işsiz kalan 48 yaşındaki 3 çocuk babası Ömer Tokuroğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan aldığı 5 bin liralık kredi ile ‘Ömer Usta’ isminde pide salonu açtı. Yanına aldığı pide ustası İsmail Dukan, ile birlikte 15 pide çeşidi ile müşterilerine hizmet veren Tokuroğlu, önümüzdeki aylarda ızgara köfte ve döner işine de girmeyi planlıyor.
15 yıl boyunca istasyon bölgesinde köftecilik yaptığını, belediye tarafından dükkânların istimlâk edilerek yıkılmasının ardından işsiz kaldığını belirten Tokuroğlu, altı ay işsiz kaldığını zor günler geçirdiğini söyledi. Bir arkadaşından vakfın iş kurmak isteyenlere kredi verdiğini duyduğunu ve başvuru yaptığını ifade eden Tokuroğlu, “İş yerim yıkılınca iş aradım, bulamadım. Çok sıkıntılı günler geçirdim. İşyeri açmak için vakfa başvurdum. Bir ay gibi bir sürede 5 bin liralık kredim çıktı. Aldığım kredi ile işyerimin içine yeni dekor yaptırarak, masa, sandalye ve çeşitli malzemeler satın aldım. Yaklaşık bir aydan bu yana da ustamla birlikte çalışıyorum. Paket servisine de başladık. Yaptığımız 15 çeşit pide ve tatlı pide çeşitleriyle müşterilerimize hizmet veriyoruz. İşlerim çok iyi gidiyor. Aldığım krediyi bu şekilde zorlanmadan geri ödeyebilirim” dedi.

Dört yıl vadeli

Yerel Girişimler Projesi kapsamında İş Kurma Yardımı adı altında aldığı 5 bin lira kredinin 1 yıl ödememiz 4 yıl vadeli ve sıfır faizli olduğunu belirten Tokuroğlu, “Vakıftan aldığım krediyle işyerimi açalı bir ay oldu. Bir yıl sonra kredinin geri ödemesine başlayacağım. Ödememde yılda bin 250 lira olacak ve dört yıl devam edecek. Aldığım paraya da hiçbir zaman faiz işlemeyecek. Yıllık vakıf ödememi bu şartlarda hiç sıkışmadan çıkartabilirim. Vakıf olmasaydı ben 50 bin lirayı bulup işimi kuramazdım. Belirli bir yaştan sonra iş bulmak çok zor. Vakıf sayesinde yine kendi işimin patronu oldum. Elinde mesleği olanlar, benim gibi işyeri açmaya gücü yetmeyenler vakfa başvursun. Herkes üretime katılsın. İnsanın kendi işinde çalışması kadar güzel bir şey yok” dedi.

Temizlik ve damak tadı önemli

İş yerinde temizliğe ve damak tadına önem verdiklerini, pide çeşitlerini de Konya’nın etli ekmeği gibi kenarsız yaptıklarını söyleyen Tokuroğlu, “Gıda işiyle uğraştığımız için temizlik, hijyen ve damak tadı bizim için çok önemli. Dükkânımın bulunduğu Nusret Fişek Caddesi üzerinde başka pideci de yok. Müşterileri ağımızın oluşması için çalışıyorum. Önce kalitemiz ve damak tadımızla insanların güvenini kazanacağız. Pide çeşitleriyle kış aylarını geçirip, yaza doğru, ızgara köfte ve döner yapmaya da başlayacağız. Bulunduğumuz bölgede işhanları yoğunlukta olduğu için paket servisini çok önemsiyoruz. Sipariş geldikten sonra en kısa zamanda pideleri hazırlayıp adrese ulaştırıyoruz. Kullandığımız malzemeler de tamamen organik. Tahinli ballı pide de kullandığımız tahini bile Kale ilçesinden özel getirtiyorum. Müşteri ağım tam olarak oturduğunda yanıma yardımcılarda alacağım. İstihdama da destek olmak istiyorum.” Dedi.