Denizli’de Pamukkale Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (PAHOY) geleneksel dans gecesinin 24.’üncüsünü İzmir Asfaltı üzerindeki EGS Park Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Geleneksel dans gecesinde PAHOY’e üye dansçılardan 242’si sahne aldı. Yaklaşık 3 saat süren dans gecesinde dansçılar salsadan, tangoya, romandan zeybeğe kadar 21 farklı dans sergileyerek izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Dans gecesine katılan izleyiciler final bölümünde dansçıları ayakta alkışladı. Geride kalan 20 yılda 24 farklı ülkede düzenlenen uluslar arası dans festivalleri ve yarışmalarına katılarak birincilikler ve dereceler kazanarak kentin tanıtımını da yapan PAHOY, yurt içindeki halk dansları festival yarışmalarına da katılıyor. PAHOY’un Türk Halk Oyunlarını uzman öğreticileri ile genç nesillere aktarmak için 1986 yılında kurulduğunu belirten PAHOY Başkanı Deniz Semerci, “Ulusal ve uluslar arası birçok başarıya imza atan derneğimiz çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Tauna Dans Stüdyosu yetkin eğitimcileri ile bale, modern dans ve salon dansları eğitimi vermeye devam ediyor. Geçen yıl dernek bünyesinde kurulan drama- tiyatro ve yoga ile de faaliyet alanlarımızı genişlettik. Belediyemiz ile yaptığımız protokol gereği de halk danslarında güç birliğine giderek, dans faaliyetlerini ‘Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu’ olarak yapma kararı aldık. 2010 yılında PAHOY olarak Danimarka’da düzenlenecek ‘Triangle Folklore Festivali’, Hollanda’ da düzenlenecek ‘Turkish Week Almelo’ ve KKTC’de düzenlenecek ‘Cumhuriyet Törenlerine’ dansçılarımızla katılarak ilimizin ve ülkemizin tanıtımını yapmaya devam edeceğiz” dedi.
İki bölümde yapılan PAHOY Dans Gecesi’nde minik balerinlerin sergilediği ‘Papatya Dansı’ ve Zeybekler izleyenler tarafından yoğun alkış aldı. Geçenin final bölümünde tüm dansçılar sahnede bir araya gelerek izleyicileri selamladı.