Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen ünvanı verildiği gün olan 24 Kasım 1928'den bugüne Öğretmenler günü olarak kutlanıyor. Denizli'de bu özel günle ilgili eğitim camiasında etkinlikler düzenleniyor. Denizli protokolü 24 Kasım Öğretmenler gününe özel mesaj yayınladı. vali-coskun

VALİ COŞKUN ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖNEMLİ SORUMLULUĞU VAR

Öğretmenler günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, "Mesleğini yılmadan yorulmadan büyük bir özveriyle ifa eden, bir meşale gibi toplumumuzu aydınlatan irfan ordusunun neferleri öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum. 

Dünyadaki en onurlu ve saygın mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen bir meslektir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk “Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet; henüz millet adını alma kabiliyetini kazanamamıştır.” İfadesiyle öğretmenlerimizin önemini vurgularken, aynı zamanda öğretmenlerimize de önemli bir sorumluluk yüklemektedir." dedi.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

"Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda ülkemizin daha ileri hedeflerine ulaşmasında ve bu hedeflerin millet hayatında yer edinmesinde öğretmenlerimizin üstün gayretleri ve emeklerinin önemi büyüktür.
Mesleğine gönülden bağlanarak, öğrenme ve öğretme yolculuğunda elinden gelen tüm gayreti gösteren, öğrencilerine her alanda rehberlik yapan, onların bilimsel, kültürel, sosyal ve duygusal açılardan da çok yönlü olarak yetişmelerine katkı sağlayan bütün meslektaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten duygularla kutluyorum." dedi.

denizli-il-milli-egitim-muduru-degisti-2


ÇOCUKLARIN YETİŞMESİNDE ÖNEMLİ ROL ÖĞRETMENLERDE

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Zolan, “Öğretmenlerimizin büyük bir fedakarlıkla yetiştirdiği okuyan, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı gençlerimiz, daha müreffeh bir Türkiye’nin temeli, yarınlarımızın teminatı olacaktır” dedi. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanı verildiği 24 Kasım 1928’in Öğretmenler Günü olarak kutlandığını anımsattı. Eğitimin bir toplumun ilerlemesindeki en önemli araç olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Ülkemizin en ücra bölgesinde dahi çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmesinde büyük rol oynayan, onlara vatan, millet ve bayrak sevgisi aşılayarak tüm yüce değerleri benimseten öğretmenlerimiz hepimiz için son derece önemli ve kıymetlidir. Bu nedenledir ki öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir” ifadelerimi kullandı.

Denizli-Büyükşehir-Belediye-Başkanı-Osman-Zolan-1

BAŞKAN DOĞAN’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Aydınlık geleceğin mimarı olan öğretmenlerin toplumun gelişmesinde önemli rol oynadığını belirten Başkan Doğan, “24 Kasım, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul ettiği gündür. Öğretmenlik, Türk milletinde her zaman kutsal bir meslek olarak benimsenmiştir. Öğretmenlerimiz, genç nesillere çağın gerektirdiği bilgi donanımını kazandırıyor ve onları içinde bulundukları çağa hazırlıyor. Öğrencileri yeterli bilgi düzeyine ulaştıran öğretmenlerimiz ülkemizin geleceğini de şekillendirmede büyük katkı sağlıyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, sosyal ve kültürel yönde yetişmesinde, topluma faydalı bireyler kazandırılmasında emek veren öğretmenlerimize saygımız sonsuz. Merkezefendi Belediyesi olarak öğretmenlerimize ve öğrencilerimize her zaman destek sağlayarak eğitimlerine katkıda bulunuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevi başında şehit düşen eğitim neferlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, büyük bir gayret ve özveriyle, zorluklara göğüs gererek ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak için gecesini gündüzüne katan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

merkezefendi-belediye-baskani-seniz-dogan-cumhuriyet

Rektör Kutluhan’dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile bir mesaj yayımladı.
“Bir milletin müreffeh bir topluma dönüşmesi yolunda en çok emek sarf edenler, medeniyetin inşasında en çok söz hakkına sahip kişilerdir. 
Aziz Türk milletinin, Cumhuriyetimizin ilk asrını tamamlayıp Türkiye Yüzyılı’na adım attığı bugünlerde, bir önemli vazife de öğretmenlerimize aittir. Öyle ki Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün; “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.”  özdeyişi, tam da bu görevi anımsatmaktadır. Çünkü antiemperyalist bir tutumla bugünlere erişebilen Türk toplumu, bunun aktarımında ve sürdürülebilirliğinde, yine aynı bağımsızlık ruhu ile eğitim başta olmak üzere, her alanda devam ettirebilme kudretine ve kararlılığına sahiptir. 
Eğitim ve öğretim dünyamızın vazgeçilmez kahramanları olan öğretmenlerimizin bilginin üretimi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarımı konularında, kendilerini çağın gereksinimlerine uygun bir şekilde geliştirebilmesi, sadece bir toplumu ilerletmeyecek; yerli ve milli hamlelerin oluşumuna yönelik destekleri ile Türkiye Yüzyılı’nın ilerleyişine doğrudan etki edecektir. İşte bu yüzden ATATÜRK’ün “Öğretmenler!  Yeni nesil, sizlerin eseri olacaktır.” sözünü doğru algılamak ve uygulamaya koymak gerekir. 
Öğretmen, öğrenciye sadece bilgiyi aktaran değil; hayatın anlamını, özgür düşünceyi hissettirebilen ve malzemesi insan olan bir mütefekkirdir. Öğretmen, ülkemizin her köşesinde milli ve manevi değerlerimizi benimsemiş ve gücünü sevgiden alan bir sanatkârdır. Onlar, bir milletin dünya üzerindeki yerini tayin edebilen önemli bir değerdir. Unutulmamalıdır ki bugünün dünyaya yön veren başarılı bireyleri, dünün başarılı eğitimcileri ve özverili ebeveynlerinin bir eseridir." dedi.

rektor-kutluhandan-30-agustos-zafer-bayrami-mesaji

BAŞKAN ÖRKİ’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili bir mesaj yayımladı. Başkan Örki, “Dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olan öğretmenlik, emek, fedakârlık ve hoşgörünün en yüksek manada sergilendiği ulvi bir görevdir” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den öğretmen atamalarına ilgili açıklama Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den öğretmen atamalarına ilgili açıklama

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1928 yılında “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” kabul ettiği tarih olan 24 Kasım tarihi, ülkemizde 1981 yılından beri “Öğretmenler Günü” olarak kutlanıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili mesaj yayımladı. “Düşünebilen, üretebilen, başarılı bir toplumun temelinde öğretmenlerimizin imzası vardır” diyen Başkan Örki, “Bir bireyin ve sonrasında toplumun oluşmasında en önemli meslek öğretmenliktir. Öğretmenler, gelecek nesillerin yetişmesinde, değerlerin yarınlara aktarılmasında bir meşale gibi toplumları aydınlatan fedakâr neferlerdir. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine yükseltmemiz ve yarınlara güvenle bakabilmemiz için öğretmenlerimiz fedakârca görevlerini yerine getirmektedir. Geleceğimizin teminatı, göz bebeğimiz çocuklarımızın, nitelikli bir eğitim alması ve her birinin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda donanımlı olarak yetişmesi en öncelikli hedefimizdir. Pamukkale Belediyesi olarak bizler, okullarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için, en iyi imkânları oluşturma gayreti içindeyiz. Eğitime büyük önem veriyoruz. Bu noktada da dün olduğu gibi bugünde yarında öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, okullarımızın destekçisi olmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu kutsal meslek uğruna şehit olan tüm öğretmenleri rahmet ve saygıyla yâd ediyor; bu ulvi görevi hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerinizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum” dedi.

pamukkale-belediye-baskani-avni-orki-cumhuriyet

İNAMLIK, ÖĞRETMENLER EN SAYGIN MESLEĞİ YERİNE GETİRİYOR

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir basın mesajı yayımladı. Başkan İnamlık mesajında şunları belirtti; “ Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı bilgi ve beceriyle donatan, sevgiyle büyüten öğretmenlerimiz, dünyanın en saygın mesleğini yerine getirmektedirler. Sahip oldukları bilgi, kültür ve tecrübeyi aktararak çocuklarımıza kazandıran öğretmenlerimiz, emek, sabır ve fedakarlıkla kutsal bir görevi üstlenmektedirler.
Bu zor görevi büyük bir sorumluluk anlayışı içinde ülkemizin her köşesinde fedakarca yerine getiren, vatanımıza ve milletimize hayırlı hizmetler vererek gelecek nesillerimizi yetiştirmek için emek veren öğretmenlerimizin hakları ödenmez. 
Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk,“Öğretmenler!  Yeni nesil, sizlerin eseri olacaktır.” sözüyle öğretmenlerimizin üstlendiği görev ve sorumlulukların önemine işaret ederek, onlara duyduğu güveni ifade etmiştir. İstikbale güvenle bakan ve bu yolda çalışan öğretmenlerimizin evlatlarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlaması için gösterdiği çabaya minnettarız. 
Öğretmenlerimizin bilgi ve tecrübeleriyle yetişen genç kuşaklar, okuyan, araştıran, donanımlı ve özgüvenli bireyler olarak daha gelişmiş bir Türkiye’nin teminatı olacaktır. Güçlü Türkiye için güçlü nesiller yetişecek ve bu nesillerle birliğimizi ve beraberliğimizi sürdüreceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere yeni nesillerimizi eğiterek, yarınlarımızı güvence altına alan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.’’ dedi.

inamlik