HABERDENİZLİ.COM

Denizli’nin Honaz İlçesi Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, seçimin ardından geçen 550 günlük icraatlarını açıkladı. Başkan Kepenek açıklamasında, ilçeye 18 aylık sürede yaptığı hizmetleri ve acil çözüm bekleyen sorunların son durumları hakkında bilgiler aktardı.
2019 yılında 2 kez gerçekleşen yerel seçimlerin her ikisinde de başarılı olarak halkın takdiriyle Honaz Belediye Başkanlığı görevini devralan Yüksel Kepenek, beyan ettiği ve hedeflediği projelerini hayata geçirmeye başladı. İlçedeki çalışmaları görerek değişimi yaşayan vatandaşlar ise Honaz’da artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Başkanımız önemli ve faydalı icraatlar yaptı ifadesini kullandı.

"Başarımızda en büyük pay, Honaz halkına ait"

Başarısında en büyük payın kendisine güvenen, destek veren Honaz halkına ait olduğunu ifade eden Başkan Kepenek ise, halktan aldığı bu desteğin, sorumluluklarını daha da artırdığına dikkat çekti.
Göreve geldikten sonra ilk olarak ilçenin acil ihtiyaçlarını çözüme kavuşturmak adına ekibiyle birlikte hızla çalışmaya başladıklarını belirten Kepenek, şu ifadelere yer verdi:

Her kesimin taleplerini dinleyerek politikalar üretmeyi hedef edindik. Bu anlamda meslek odaları, üretici temsilcileri, iş adamları ve sanayiciler ile bir araya geldik. 22 mahallemizin muhtarlarıyla toplantılar düzenledik. Derman Belediyeciliği hedefi ile demokratik yerel yönetim uygulamalarını, tarımı kalkındırmaya yönelik çalışmaları, istihdamı geliştirmeye yönelik sosyal projeleri, doğa dostu icraatları, pandemi sürecindeki dayanışma odaklı kriz yönetim modelini uyguladık. Yerli tohuma sahip çıkmak, yayınlaştırmak ve dışa bağımlılığı azaltmak için ‘Ata Tohumu’ projemizi hayata geçirdik. Burada 627 çeşit yerli tohumu envantere aldık ve sera alanımızda çimlendirdiğimiz 480 bin fideyi halkımıza ücretsiz dağıttık. Önümüzdeki yıl bu hedefimiz yaklaşık 2,5 milyon fide olacak. İlçemizin bir tarım ve sanayi bölgesi olması dolayısıyla, ürünlerimizi işlemek, katma değerlerini yükseltmek ve markalaştırmak için çalışıyoruz.

Yüksel Kepenek 550 Gününü Anlattı

"Kaynakları verimli kullandık"

Yaptıkları hizmetleri anlatırken, kaynakları verimli kullandıklarına vurgu yapan Kepenek, şöyle devam etti:

"Temizlik ve hijyene büyük önem verdik. Çöp konteynerlerini yenilerken sayıyı da artırdık. İki kamyonu ve bir kamyonetimizi tadilattan geçirerek çöp toplama aracı ve çöp taksiye dönüştürdük. Bu sayede 400 bin TL tasarruf ettik. Kocabaş Mahallemiz Kekikli Mevki ile Aşağıdağdere ve Aydınlar mahallelerimiz yollarının kilitli parke taşı döşemesini gerçekleştirdik. Honaz Belediyesi Yaş Sebze Meyve Alım Merkezi çevresini ve Kocabaş Mahallemiz Kapalı Pazaryeri çevresini sıcak asfalt ile kapladık. Aydınlar Mahallemizde bir sosyal tesis inşaatını tamamladık. Engellilerimizin belediye birimlerine ve makamımıza rahatlıkla ulaşabilmeleri için Belediye binamıza engelli asansörü kazandırdık.

Yüksel Kepenek 550 Gününü Anlattı

Honazımızın ve bölgemizin önemli mesirelik alanlarından Pınarbaşı Göz Mesireliğini yeniden düzenledik. Yeni banklar ve piknik araç gereçleri monte ederek burasının hareketlenmesini sağladık. Lavanta bahçemizi hayata geçirdik. Neredeyse terkedilmiş halde olan Kaklık Mağaramızın iç ve dış düzenlemelerini tamamladık, yüzme havuzunu aktif hale getirdik. Yurtiçi ve dışından gelen misafirlerin uğrak yeri olmasını sağladık. İlçemizin yıllardır eksikliği olan merkez Kapalı Pazaryeri projemizin ihalesini yaparak inşaatına başladık. Önümüzdeki yıl bahar aylarında pazaryerimiz halkımızın hizmetine girecek ve esnafımızda vatandaşımızda çok rahat edecek.

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi dolayısıyla ilçemizi belirli aralıklarla ve sıklıkla dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor. Tek temennimiz salgının bir an önce son bulması. İlçemizi bu hastalıktan korumaya ve uzak tutmaya gayret gösteriyoruz."

Yüksel Kepenek 550 Gününü Anlattı

"Konak Belediyesi ile kardeş belediyeyiz"

İzmir’in Konak Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını da açıklayan Kepenek " Bu iş birliğinden de Honazımızın önemli tecrübeler ve kazançlar sağlayacağına inancımız tamdır." dedi.

Sosyal anlamda hizmet üretirken, milli ve dini bayramlara da önem verdiklerine işaret eden Başkan Kepenek, "Malum süreçten dolayı bu yıl ki kutlamaları tam coşkulu şekilde sokaklarda kutlayamadık ama 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramları öncesinde tüm vatandaşlarımıza Atatürk baskılı tişörtler ve Tük Bayrakları hediye ettik. Bölgemizin ayakta kalan en eski Osmanlı Eserlerinden olan Sultan II. Murat Camiinde restorasyon öncesi düzenlemeleri sürdürüyoruz. Amacımız 590 yıllık bu Ata Yadigarı önemli yapıyı gelecek nesillere taşımak olacak."

Honaz’ı her platformda güçlü ve etkin şekilde tanıtmayı görev edindiklerini söyleyen Başkan Kepenek, “İlçemizin markası olan Kirazımızı ve son yıllarda üretimi artan Cennet Elmamızı daha geniş kitlelere tanıtmayı planlıyoruz. Cennet Elması kurusunu, traverteni, tekstili, tarım ürünlerimizi fuarlarda tanıtıyoruz. Bu kapsamda Ankara’da düzenlenen Ege İlleri Tanıtım Günleri’ne ve Babadağ ilçemizdeki Babafest etkinliklerine katılarak ilçemizi en iyi şekilde temsil ettik. Pandemi süreci sağlıklı olarak bittiğinde yöresel ürünlerimizi ve turizm simgelerimizi daha geniş kitlelere duyuracağız.” diye konuştu.

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, ekibiyle birlikte ilçeye hizmeti hız kesmeden devam edeceklerini de belirterek "Tüm bu icraatları yaparken halkımızın desteğini yanımızda hissettik. Birlikte kazandık, birlikte yöneteceğiz ve başaracağız. Bundan sonra da onlardan alacağımız güç ve enerji ile el ele verip Honaz’ı bölgenin parlayan yıldızı yapacağız." şeklinde konuştu.

Yüksel Kepenek 550 Gününü Anlattı