Tüm dünyada yaşanan iklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle azalan yağışlar ve artan sıcaklıklar, tüm Türkiye’de barajların ve göllerin çekilmesine, yer altı sularının da çekilmesine neden olmuştu. 

“IŞIKLI GÖLÜMÜZE KAR YAĞIŞI CAN SUYU OLDU”

Kuraklıktan ve iklim değişikliğinden etkilenen nilüferleri ile ünlü Işıklı Gölü’ne kar yağışının can suyu olduğunu söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Halil Ertuğrul; “ Geçen yıl ülkemizde ve dünyada kuraklık etkili olmuştu. Büyük Menderes Nehri, Kufi Çayı ve Karanlık Dere ile beslenen Işıklı Gölümüz kuraklıktan etkilenmiş ve yüzde 50 oranında sularda azalma olmuştu. Tarımsal sulama amacıyla kullanılan Işıklı Gölümüzde etkili olan kar yağışı çiftçilerimize de umut oldu. Kar yağışı gölümüz için can suyu oldu. Bizleri yağışlar umutlandırdı. Su seviyesinin yükselmesini bekliyoruz. Birçok kuş türüne de ev sahipliği yapan Işıklı Gölümüz turizm açısından da çok önemlidir. Geçen yıl birçok turisti Beydilli Mahallemizde ağırladık. Şu an da Beydilli’de yapılan Çivril Belediyemiz tarafından yapımını devam eden çalışmalarımız yaza kadar bitecek ve bu yıl da birçok turisti ilçemizde ağırlayacağız ”ifadelerini kullandı.

YOĞUN KAR YAĞIŞI IŞIKLI GÖLÜ’NE UMUT OLACAK

“GÖLÜMÜZ HER MEVSİM GÜZEL”

Buz tutan Işıklı Gölü’nün her haliyle cazibe merkezi haline geldiğine de değinen Halil Ertuğrul; “Sadece nilüfer zamanı değil, kar yağışı nedeniyle de Işıklı Gölümüz cazibe merkezi haline geldi. Fotoğrafseverler gölümüze akın edip fotoğraf çektirdi. Gölümüz buz tuttu ve buzun üzerinde balıkçılar, fotoğrafseverler yürüyerek gölümüzü fotoğrafladı ”diye konuştu.

YOĞUN KAR YAĞIŞI IŞIKLI GÖLÜ’NE UMUT OLACAK