11. Motorize Piyade Tugay Komutanlığı bünyesinde yapılan Yıldırım 2010 Seferberlik Tatbikatı Araç Toplama Muayene ve Sevk işlemleri Atatürk Stadyumunda yapıldı.

            Sevk işlemlerine Vali Yavuz Erkmen, 11. Motorize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonu üyeleri İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Demirci, Defterdar Mehmet Özefe, Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri askeri personel ile seferberlik amacıyla gelen araç sahipleri katıldı.

            İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Demirci, tatbikata 60 araç ile 2 iş makinesinin katıldığını, merkezde yapılacak işlemlerin ardından araçların Tugay Komutanlığı emrine seferberlik kapsamında teslim edileceğini söyledi.

            Vali Yavuz Erkmen ise, bu tatbikatların her yıl Türkiye’nin değişik yerlerinde yapıldığını, bu yıl da Denizli’de yapıldığını söyleyerek, “Hepimiz için önemli olan vatanımızın savunulması, birlik beraberlik içinde Büyük Önderimizin gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine yürüyen ülkemizde, her zaman huzur içinde yaşamamız asıl olanıdır. Ama ülkemizin herhangi bir seferberlik halinde her şeye hazır olması gerekiyor. Bu anlamda kurulmuş mekanizmalar vardır. Bunlardan biri de Milli Müdafaa Mükellefiyet Komisyonudur. Komisyon toplanır, herhangi bir seferberlik halinde insan unsuru ve araç unsurlarını göreve sevk eder. Normal zamanda bunların kaynaklarını tutar. Sonuçta da sefere her an hazır bir potansiyel vardır. Biz hiçbir zaman bir seferberlik haninin olmasını arzu etmeyiz. Ülkemizin barış içinde olmasını, komşuları ve diğer ülkeler ile barış içinde olmasını arzu ederiz. Olabilecek herhangi tehlikelere karşıda hazırlıklı olmamız gerekir. İşte bu anlamda her yıl aypılan seferberlik tatbikatlarının bir tanesi İlimizde Tugay Komutanlığımızın sorumluluğunda ilimizde gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda Tugay komutanımıza ve görev alan arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz” dedi.

             Vali Erkmen ayrıca, terhis olan ve belli bir yaşa gelen kişileri vatan savunması için seferberlik anında gelmelerinin Türk insanını diğer ülke insanlarından ayıran en önemli özellik olduğunu söyleyerek, “Seferberliği yük olarak algılamayalım. İstisna da olsa, kendilerine ve ya araçlarına seferberlik görev emri yazılanların kafasında soru işareti olmasın. Bu milli bir görevdir. Bu görev hepimize gelebilir. Bunu kesinlikle herhangi bir şekilde kafalarda soru işareti olarak değil, gönül açıklığı ile ülkemize karşı borcumuz olarak düşünmeliyiz” diye konuştu.

            Konuşmaların ardından tatbikat çerçevesinde belirlen araçlara çıkartılan seferberlik emri Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonu tarafından imzalanarak uygulamaya konuldu. Seferberlik emirleri Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından araç sahiplerine teslim edildi ve araçlar tatbikat kapsamında Tugay Komutanlığı emrine verildi.