Günün birinde, ressam olan bir zaat şehrin meydanına bir resim koymuş, resmin üzerine büyükçe bir not düşmüş. Notta; ‘Resimde gördüğünüz her hatanın üzerine kalemle bir çarpı işareti koyun’ yazılıymış. Çok geçmeden ertesi gün oraya gidip resmine baktığında işaretlenmedik yer kalmadığını fark etmiş. İlgili ilgisiz herkes resimde bir yerleri işaretlemiş.
Ertesi gün aynı ressam bir resim daha koymuş aynı meydana, yine not düşmüş notta, “Resimde eksik bulduğunuz yerleri tamamlayın’ yazıyormuş bu sefer. Ressam ertesi gün, daha ertesi gün bir hafta sonra devamlı kontrol etmiş, resimde bir iz, işaret var mı diye. Ama hiçbir işaret, çizik dahi bulamamış.
Onun için değerli dostlar insanların hatalarını söylemek kolaydır. Yıkmak kolay olduğu gibi yapmak çok zordur. Eğer yapılmak istenen işe biraz tuz atabilirsek ne âlâ… Eğer bir kaşık tuzumuz da yoksa eleştirmeyelim. Eleştirelim ama en azından yıkıcı olmayalım.
Her gün elimize geçen gazetelere bakıyoruz, sitelerde dolaşıyoruz, manşetler hep farklı, birinin yaptığını diğeri manşet yapmıyor. Birinde olan haber diğerinde bulunmuyor. Bizim de her haberi yayınlamamız mümkün olamayabiliyor bazen. Bunun için çok eleştiri alıyoruz. Bir Müslüman da çıkıp bir yorum yapmıyor, kimse elini taşın altına koymaya yanaşmıyor. Sosyal paylaşım sitelerinde beğenemiyorlar, paylaşamıyorlar. Bu gibi durumlar aşkımızı kırıyor ama yıldırmıyor bizi…
MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Necip Filiz Bey’in haberdenizli.com da yazmaya başlaması, bugünlerde  söz aldığımız yılların köşe yazarı kıymetli bir abimizin de yazmaya başlamasıyla morallerimiz yerine geliyor. Kimse duymasın ama bir ajansla da görüşmeye başladık. İnşallah anlaşırsak olayları sizlere daha rahat aktarabiliriz.



- - - -