Pamukkale Turizm Derneği Başkanı Ali Aktürk, 1990'lı yıllardan bu yana bölgeye yatırım yapılmadığını, Pamukkale, Karahayıt, Akköy, Sarayköy ve il merkezine dünya standartlarında kaliteli oteller yapılması durumunda Denizli'de turizmin coşacağını söyledi.
25 yıllık deneyimli turizmci Aktürk, Hierapolis, Laodikya başta olmak üzere çok sayıda antik kentin çevrelediği Denizli'nin inanç ve kültür turizminde de çekim merkezi olacağını belirtti. Hıristiyanların kutsal kitabı İncil'de adı geçen 7 kiliseden birinin Laodikya'da olduğunu kaydeden Aktürk, "Buraya gelip, dua eden hıristiyanlar hacı oluyor. İsa'nın 12 havarisinden biri olan St. Philippe adına yaptırılan kilise Hierapolis antik kent merkezinde bulunuyor" dedi.

Pamukkale travertenlerinin dünyada eşi benzeri olmadığını ifade eden Aktürk, "Şifalı sularımız, yaylalarımız, doğal ve kültürel zenginliklerimizi de değerlendirdiğimizde Denizli, turizmde dünyanın göz bebeği olacak nitelikte. Yeter ki yatırım yapılsın" diye konuştu. Ali Aktürk, 1990'lı yılların başında Denizli, Pamukkale ve Karahayıt'taki otellerin yatak kapasitesinin 10 bin civarında olduğunu kaydetti. Aktürk, "2010 yılındayız, yatak sayımız aynı. 20 yıl önce Türkiye'ye 7 milyon turist geliyordu, Pamukkale'yi 1 milyonu ziyaret ediyordu. Yani, Türkiye'ye gelen her 7 turistten biri Pamukkale'ye geliyordu. Şu anda Türkiye'ye 27 milyon turist geliyor, Pamukkale'yi yine 1 milyon civarında turist ziyaret ediyor. Ülkemize gelen her 27 turistten biri Pamukkale'ye uğruyor. Bunun en büyük nedeni, bölgenin tesis fukarası olmasıdır. Yatırımcılar, geleceği oldukça parlak olan turizme yönelmelidir. Pamukkale ve bölgede yeni tesisler açılmalıdır" dedi.

Pamukkale, Karahayıt, Sarayköy, Buldan ve Akköy'de çıkan Termal suların kalp- damar sertliği, tansiyon, romatizma, raşitizm, felç, deri, göz, sinir sistemi, damar hastalıkları, damar iltihabı ve reyno gibi hastalıkların tedavisinde önerildiğini kaydeden Aktürk, ayrıca suyun ılık olarak içilmesi durumunda, mide spazmına iyi geldiğini, idrar söktürücü olduğunu, böbrektaşı ve kum dökümünü kolaylaştırdığını söyledi.

Ali Aktürk, Denizli Valiliği başta olmak üzere kentteki bazı sivil toplum örgütlerinin Pamukkale'yi tanıtmak için yurt dışı fuarlara katıldığını, çeşitli dillerde hazırlanmış binlerce cd, broşürün çok sayıda ülkede dağıtıldığını anlattı. Aktürk, "Devlet, Pamukkale ve bölgede turizmi geliştirmek için elinden geleni yapıyor ama özel sektör duyarsız. Allah'ın bölgeye verdiği nimetlerden yararlanamıyoruz. Sağlık, kültür ve inanç turizmi için bölgeye gelen turist sayısı 1 milyon civarında. Ancak, biz bu sayıyı yetersiz görüyoruz. Her türlü sağlık hizmetinin verildiği yeni tesislerin yapılması durumunda, inanıyoruz ki Pamukkale'ye yıl da en az 3 milyon turist gelir" diye konuştu.DHA