Denizli-Antalya Karayolu Cankurtaran Mahallesi girişinde yolun karşısına geçmeye çalışan 82 yaşındaki kadın, otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti. Vatandaşlar ise, mahallede sürekli ölümlü kazaların meydana gelmesi nedeniyle Denizli-Antalya karayolunu ulaşıma kapatarak duruma tepki gösterdi. Kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. 
Kaza, saat 12.05 sıralarında Denizli-Antalya karayolu Cankurtaran Mahallesi girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Acıpayam’dan Cankurtaran Mahallesi'ndeki akrabalarını ziyarete gelen 82 yaşındaki Fatmana Çakmakçı, hat minibüsünden indikten sonra yolun karşısına geçmek istedi. Denizli istikametine seyir halinde olan S.D. yönetimindeki 20 BHH 35 plakalı otomobil, karşıya geçmeye çalışan yaşlı kadına çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaşlı kadın yaklaşık 100 metre ileriye fırlarken elindeki eşyalar etrafa saçıldı. Kazayı gören çevredeki vatandaşların durumu 112 acil servise haber vermesi üzerine olay yerine jandarma, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptığı ilk incelemede yaşlı kadının hayatını kaybettiğini belirledi. 

Vatandaşlar tepki gösterip yolu kapattı
Olayı gören mahalle sakinleri, yolda sürekli kazaların yaşandığını belirterek duruma tepki göstermek amacıyla yolu ulaşıma kapattı. Vatandaşlar, emniyet yetkililerinin ikna çalışmaları sonucu yolu kısa süreliğine açtı. Vali ve belediye başkanının olay yerine gelmesini isteyen vatandaşlar, kazanın yaşandığı mevkiye üst geçit veya alt geçit yapılamasını isteyerek yolu tekrar kapattı. Yaklaşık bir saat ulaşıma kapanan Denizli-Antalya karayolu, jandarma ve emniyet yetkililerinin aralarında mahalle muhtarı Özgür Sarıkaya’nın yer aldığı bir heyeti valinin yanın götürüp, sorunu dile getirmeye ikna etmesinin ardından ulaşıma açıldı.

"Söz verildiği halde yerine getirilmedi"
Yolda sürekli kazaların yaşandığı ve birçok insanın bu yolda hayatını kaybettiğini belirten mahalle sakinleri, yetkililerin üst geçit sözü verdiğini ama bu sözü yerine getirmediğini söyleyerek tepki gösterdi.
Konu hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cankurtaran Mahalle Muhtarı Özgür Sarıkaya, "Bugün yine yaşlı bir teyzemiz karşıdan karşıya geçerken, yukarıdan gelen bir aile çarptı ve burada olay yerinde hayatını kaybetti. Bizim burada isteğimiz büyüklerimizden, bir alt geçit veya üst geçit. Burada aşağı yukarı her ay bir cenaze oluyor hem çarpana, hem çarpılana yazık günah. Biz sadece halkımız olarak kendimiz olarak burada bir üst geçit veya alt geçit istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz sene babası Muhammet Koç’u aynı noktada araba çarpması nedeniyle kaybeden Fehmi Koç, "Geçen sen babamı burada bir aracın çarpması sonucu kaybettim. Yetkililerin buna bir çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.
Olay yerinde yapılan incelemenin ardından 82 yaşındaki Fatmaana Çakmakcı’nın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde bulunan Adli Tıp Morguna kaldırılırken, araç sürücüsü Sıdıka Doğan'ın sinir krizi geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Kaza anı iş yeri kamerası tarafından kaydedildi
Trafik kazası ise yakında bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.