Almanya’da yaşayan Denizlili 7 tane Guinness Dünya Rekorları olan Tekin Doğan dünya rekorlarına doymuyor.
HABERDENİZLİ.COM / Zekican Şenkaya
Tekin Doğan (50), 3 yaşındayken Denizli’nin Bekilli İlçesi Poyrazlı köyünden ailesiyle beraber Almanya’ya taşındı. Daha sonra 8 yaşında babası tarafından spora başladı. İlk Guinness Dünya Rekorunu 2000 yılında kırdı. Daha sonra rekora doymayan Doğan’ın elinde şuan 7 tane dünya rekoru var.
Haberdenizli.com muhabiri Zekican Şenkaya’nın spora ne zaman başladın sorusunu yanıtlayan Tekin Doğan şunları söyledi, “Spora 8 yaşında başladım. Okulda herkes gibi dayak yedim.  Bunun üzerine babam beni bir spor salonuna yerleştirdi. Orda spor hayatım başladı. 10 sene Tekvando yaptım daha sonra Kick boks’a IAIDO’ya JUJUTSU’ya neredeyse bütün spor dallarını sıralayıp geçtim. Şimdi 42 sene oluyor bu sporu yapalı. Guinness rekorlar kitabına giren 7 tane dünya rekorum var. 7. dünya rekorum ise 'iğne atma rekor'u oldu. Rekorumu daha bu sene 27 Mayıs'ta yaptım. 90 saniyede 15 tane camı iğne ile deldim” dedi.
ALMANYA'DAKİ LAKABIM YAŞAYAN BALYOZ
Haberdenizli.com’un sorularını yanıtlayan Doğan, “Bana neden yaşayan balyoz diye sorarsanız; komple bir evi 50 dakikada yumruklarım ve tekmelerim ile yerle bir ettim. Baca ve çatı kısmından başlayıp Komple evi yıktım. Daha sonra ise arka arkaya rekorlarım devam etti” ifadelerini kullandı.
KIRDIĞIM REKORLARIN TÜM PARASINI ALSAYDIM MİLYONER OLURDUM
Guinness rekorlar kitabına giren Doğan, "büyün rekorlarımın parasını alsaydım şuan milyoner olurdum ama ben paraları özürlü engelli çocuklara bağışladım. Allah'ım bana sağlık vermiş güç vermiş devam çalış demiş bizde yaptık" dedi.
ÇOĞU KİŞİ BENİ YETENEK SİZSİNİZ TÜRKİYE'DEN TANIYOR
Doğan, “Çoğu kişi beni  2012 yıllarında katıldığım ‘Yetenek Sizsiniz Türkiye’ yarışmasından tanıyor. Juri, Hülya Avşar bana Türkiye'nin neresinden geliyorsun diye sordu. Ben de dedim ki Denizli'den geliyorum. Horoz'un geldiği yerden gari demiştim. Kendim Denizli'nin Bekilli İlçesi Poyrazlı Mahallesi'ndenim. 3 yaşındayken Denizli'den Almanya'ya gittik. 47 senedir Almanya'da yaşıyorum ama benim kalbim Denizli için çalıyor. 7 yaşında oğlum var. Benim lakabım 'yaşayan balyoz' oğlumun lakabı ise 'Küçük Bruce Lee' oğlumda aynı ben gibi sporu sever” dedi.
SPOR YAPARKEN HERHANGİ BİRYERİNİZ KIRILDI MI?
Spor yaparken herhangi bir yeriniz kırıldı mı? Sorusunu cevaplayan Doğan, “Rekorları yaptığımda hiçbir yerim kırılmadı ama 'Yetenek Sizsiniz Türkiye'ye katıldığımda kırıldı. Şov yaptığım sırada tahtayı parmağımla kırarken başparmağım kırıldı. Daha sonra taş kırarken dirseğim kırıldı, alt kolum kırıldı ve kırbaç gösterisinde elimde 2. derece yanıklar oluştu” dedi.

Doğan, Guinness Dünya Rekorlar kitabına giren rekorlarım ise şu şekilde;
1. 2000 yılında 156 tane YTONG Taşını 6,8 saniyede kırdım.
2. 2000 yılında 18 tane YTONG Taşını dirsek ile kırdım.
3. 2001 yılında 440 tane YTONG taşından yapılmış olan bir evi 50 dakikada yıktım. Normalde 7 tane İngiliz 1 saatte 1 evi yıkıyordu. Ben ise evi tek başıma yumruk gücümle 50 dakikada bir yerle bir ettim.
4. 2002 yılında 300 YTONG taşını 10,22 saniyede kırdım. O kırdığım rekorda baya bir uzaklık vardı. Yaklaşık 30 metre yürüme mesafesi vardı. Normal bir insan 30 metre yürüse kaç saniyede yürür. Ben bunu yürüyerek ve elimle yani ‘balyozlarımı’ sallaya sallaya, taşları kıra kıra gittim ve dünya rekorumu kırdım.
5. 2003 yılında 60 süpürge sapını kaval kemiğim ile kırdım.
6. 2005 yılında 240 YTONG taşını piramit halinde 12 saniyede kırdım.
7. Rekorum ise benim en son kırdığım rekorum, elimle iğne atıp camı delme. Şimdi bir önümüzdeki ay Guinness Rekorlar kitabı tarafından İtalya'ya davet edildim. Birisi benim elimle iğne atıp cam delme rekorumu kırmış tekrar onu almaya gidiyorum”
YUMRUKLARIMLA EVİ 50 DAKİKADA YERLE BİR ETTİM
Rekor denemelerinde sizi en çok yoran ne oldu sorusunu yanıtlayan Doğan, “Rekor denememde beni en çok yoran şey ev yıkma rekorumdu, kendi kedime dedim ki ben bu evi 10 dakikada yıkarım. Yanılmışım, çok aşırı yoruldum. Ama nasılsa hiçbir yerim ev yıkarken ne kırıldı ne de morardı. Ama ertesi gün her yerim tutulduğu için yataktan kalkamadım. En çok korktuğum rekor ise 300 tane gaz beton taşı kırmadaydı. Yapamayacağım diye korktum çünkü baya uzaktı mesafe ama hepsini kırdım” ifadelerin kullandı.
AĞIRLIK YERİNE BİSİKLET TEKERİYLE ÇALIŞIYORUM”
Rekor denemelerine nasıl hazırlanıyorsunuz sorusunu cevaplayan Doğan, “Her gün yemeğine dikkat edeceksiniz. Hemen hemen her gün antrenman. Denizli'de samimi bir arkadaşım var Kadir bey isimli Fitness salonu var. Ben hiç ağırlık çalışmıyorum. Bisiklet tekerleklerinin lastiğiyle çalışıyorum ben bütün rekorlarımı bisiklet tekerleklerinle çalışarak aldım.
EN İYİ ÇALIŞMA YÖNTEMİ BİSİKLET TEKERİ
Doğan, “Sosyal Medya Adresimden Tekin Doğan diyerekten beni takip edin. Ben yaptığım antrenmanları ve diğer şeylerin hepsini yayınlarım. Bütün Dünya'nın sporcuları benden fikir alır. Türkiye'den de çok geliyor, hocam ben böyle çalışmak istiyorum nasıl ne yapabiliriz diyerekten. Ağırlık lazım değil en iyisi doğal bisiklet tekerleklerinle çalışmak” dedi.
YURT DIŞINDA OLDUĞUMUZ İÇİN UNUTULUYORUZ
Yetenek Sizsiniz Türkiye programından tanıyan çok olmuştu daha sonra arka arkaya gelen dünya rekorlarımdan sonrada tanıyan daha da fazla oldu. Televizyon ve internet sayesinde tüm vatandaşlar beni tanımış oldu. Sadece Denizli'de bulunan yetkili kişiler beni tanımıyor. Benim için kırdığım rekor önemli çünkü bunu ben kalbimle ve kendi hırsımla yendim. Ama herkese bir ödül verilir kim olursa olsun. Ama biz yurt dışında oluyoruz diye unutuluyoruz. Ama ben bunu ne için yapıyorum televizyonlara çıkınca ben Türk'üm diyorum. Daha sonra nereden geliyorsun diyorlar Denizli'den geliyorum diyorum. Bunun Türkiye’deki ve Denizli’deki yetkililer tarafından bir teşekkürü olur istiyorum. Türkiyemize dünya rekorları getirdin diye elimde bir belge bile yok. Dünya rekorlarına daha da gitmeye devam ediyorum edeceğimde” dedi.
Tekin Doğan cümlelerine son verirken başarılarını da şu şekilde özetledi;
2012 yılında YETENEK SİZSİNİZ TÜRKİYE 2.TUR
2013 yılında YETENEK SİZSİNİZ TÜRKİYE FİNALİSTİ(3.Sü)
110 Resmi Kickboks maçı
1990 yılında Almanya Kickboks şampiyonu
1995 yılında Avrupa Kickboks şampiyonu
1998 yılında Dünya Kickboks 2.si
1999 yılında karma Dövüşte Avrupa 1.si