Yeni nesil Mimarlık tasarım, sanat ve ev yapım teknikleri odaklı Türkiye’nin en çok ziyaret edilen Mimarlık bloğu. Mimari Medya sitesi mimarlık öğrencilerine verdiği bilgiler ile çalışmalarında yardım ederken Güncel Mimarlık ve tasarım haberleri ile ilgi çekiyor.

Mimarlık öğrencilerinin sık sık uğradığı Mimari Medya sitesi,
mimar tasarım nedir? gibi bir çok basit soruya mimarlık öğrencilerinin istediği dilde ve bilgilerle sunulmakta. Mimari tasarım normal bir birey için iç dekorasyon yada binanın dış tasarımı olarak düşünülüyorsa da gerçek tam bilgi bu değildir. Mimari Medya bilgiler tam anlamıyla detaylı şekilde anlatılır örneğin;

Mimari Tasarım Nedir? Dendiğinde… mimarimedya.com’da Mimari tasarım, süregelen hayatta karşımıza çıkan mekanların, yapıların, eşyaların, hatta bazen yolların ve yollardaki bitkilerin ağaçların bile belli kurallara ve işlevsellik algısına dayanılarak tasarlanması durumudur. Yeri geldiğinde Mimarlar ve farklı mesleklerden olan bir çok çalışan mimari tasarımın oluşmasında rol alabilir. Mimari tasarım kimi zaman bir yapı projesi veya mobilya tasarlamak olurken kimi zaman sokakta kaldırımlarda bulunan bitkilerin ağaçların yapısını, düzenini şeklini tasarımını yapmak olabilir. Mimari tasarım çok geniş bir çalışmanın genel manasıdır. Bina tasarımı bu duruma kıyasla daha özneldir. Sadece belirli bir bina tasarım sürecine girilir ve sonuç olarak inşa edilir. gibi bir anlatımla karşılaşırsınız.

 


 

Mimari medya internet sitesinde ilham veren sıra dışı mimari tasarım örnekleri ara ara sizinle paylaşılır.

 

Çeşitli mimari yapılar, ev yapım teknikleri ve stilleri veya dekorasyon fikirleri hakkında daha fazla bilgi için https://www.mimarimedya.com’u keşfedin.