Denizli'de, Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Çal Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Şefliği tarafından gerçekleştirilmeke olan: boş orman alanlarının ağaçlandırılması projesine Denizli il merkezinde bulunan gönüllü kuruluşlar ile Doğa  Sporları ve Yürüyüş Kulüpleri ile  yürüyüş gruplarından  destek geldi.

Kurumun planlı olarak yapmakta olduğu çalışmalar kapsamında  sivil toplum kuruluşları ve gönüllü kuruluşların kısa süreli de olsa katılarak farkındalık yapması için bir organizasyon gerçekleştirildi.

"Tohumdan Yaprağa, doğaya can ver " adı verilen organizasyona;  Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü DENDAK, Menderes Dağcılık ve  Doğa Sporları Kulübü MENDOSK, NEFES Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, LAODİKYA Gezi ve Yürüyüş grubu, Türkiye Ormancılar Derneği Denizli Şubesi, DAK Dağ Arama Kurtarma  PAÜ öğrenci Kulübü, PAÜ Erasmus Öğrenci topluluğu ve  TEMA Vakfı Denizli temsilciliği adına bir grup gönüllü katıldı.

Meşe ağacı ve Meşe Palamudu ekimi hakkında katılımcılara bilgiler aktararak toplama ve ekimin nasıl yapılacağı konusunda Hayriye Ertuğrul tarafından tüm katılımcılara bilgiler verildi ve yapılması gerekenler anlatldı.

Daha sonra yaklaşık 100 kişilik katılımcı alanda profesyonel olarak palamut ekimi yapan orman işçileri ve görevliler kontrolunda  önce Meşe ağaçlarından palamut topladılar sonra da alanda  ilaçlanmış ve ekime mazır haldeki palamutları yine görevlilerin gözetiminde gösterilen alanlara ektiler.

Meşe Palamutları Toprakla Buluştu

PAÜ Erasmus öğrenci topluuğu mensupları içerisindeki İspanyol, Kazakistan, Arnavutluk ve diğer ülkelerden gelen üniversite öğrencileri ile yine DAK Paü Öğrenci kulübü mensubu öğrenciler alanda palamut ekimi yaparken ilginç görüntüler yaşaandı. Başka ülkelerden gelip bizim ülkemizde yeşil bir doğa parçası yaratmaya katkı veren öğrencilerin duygularını öğrenmek çok anlamlıydı. Belki bir daha hiç gelmeyecekleri bir ülkeye fidan dikip tohum ekiyorlardı.
Yine ilköğretim öğrencileri ile onların anne ve babalarının alanda çalışmaları örnek teşkil edecek davranışlardı. Bekilli ilçesinin kırsal alanlarıda yeşl bir doğa parçası yaratma çalışmasına destek veren herkesin ortak düşüncei ise: "Doğa sadece yararlanılacak bir değer değil, koruyup geleceğe taşınacak kıymetli bir varlıktır" düşüncesiydi.  

Meşe Palamutları Toprakla Buluştu

Çal Orman işletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Orman Müh Hayriye Ertuğrul; Çalışmalarına sivil halkın ve doğaseverlerin katılımından mutlu olduklarını, doğa ve orman sevgisinin her yaştan ve her kesimden insanın ortak değeri olduğunu görmekten mutlu olduklarını katkı ve katılımarın daha fazla sayıda olasını beklediklerini belirtti. Bekilli ilçesi Poyrazlı köyü kırsalında gerçekleştirilen etkinliğin örnek nitelikli olduğunu ve bunu ileriki yıllarda da sürdüreceklerini belirterek destek verenlere teşekkür etti.

Kulüpler ve yürüyüş grupları ile gönüllü kuruluşlar adına Av. Ali Yollu; Geçen yıl Bekilli ilçesi  Gömce köyünde birlikte  ilkini gerçekleştirdiğimiz etkinliğin ikincisini ilave olarak katılan katlımcı gruplarla Poyrazlı da gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu, ayrıca resmi kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarının doğa  ve çevre paydasında birlikte olmalarının anlamlı olduğunu belirtti. Önümüzdeki yıllarda daha da artacak olan grup ve katılımcılarla benzeri etkinlikleri sürdüreceklerini dile getirerek katılanlara ve Orman teşkilatına teşekkür etti.

Meşe Palamutları Toprakla Buluştu

Orman işçileri, yöre yaşayanları ve ormangörevlileri eşliğinde gerçekleştirilen etkinliğin sonrasında katılımcılar yemeklerini yedikten sonra meşe ekimi yapanlarla vedalaşarak ekim alanından ayrıldılar...