Haberdenizli.com

Denizli’nin en işlek noktalarından olan Gazi Bulvarı’nda üşüyen köpeklere bir işletmeci Ahu Alkın sahip çıktı. Bulvarda bulunan işyerinin önüne yatan köpekler üşümesin diye hazırladığı battaniyeleri hayvanların üzerine örttü. Hayvan sever işyeri sahibi Alkın’a konuk olan köpekler, önce karnını doyurdu. Ardından ise üzerlerine örtülen battaniyeyle, uykuya daldı. Bu durumu gören çevredeki vatandaşlar, işyerinin önünde üzerlerindeki battaniyeyle uyuyan köpeklerin fotoğraflarını çekip sosyal medyada paylaştı. Fotoğraf, sosyal medya kullanıcıları tarafından çok sayıda beğeni ve yorum aldı.

Esnaflardan Örnek Davranış

Sokak Hayvanları İçin Gönüllü Çalışıyoruz

Soğuk havada üşüyen hayvanların karnını doyuran işletme sahibi Alkın,  “Ben buradaki sokak hayvanlarına 7 yıldır bakıyorum. Bu yıl sokakta beslediğimiz hayvanlar üşümesin diye polarlar yaptırdık. Çevredeki esnaflar da dükkanlarının önünü kullanmamıza izin veriyor. Sokak hayvanları için gönüllü çalışıyoruz. Üzerini öttüğümüz köpekler benim Gazi Bulvarı’ndaki çocuklarım” dedi.

Esnaflardan Örnek Davranış

Sokak Hayvanları İçin Destek İstedi

Sokak hayvanlarının üşüdüğünü ve aç kaldığını bu konuda yeterli bilincin sağlanması gerektiğini söyleyen Alkın, “Köpekler için haftada 15 kuru mama bitiriyorum. Bir mamanın fiyatı 100 lira. İnsanlar bu konuda sokak hayvanlarına destek olabilirler ama onlar için yeterli desteği  göremiyoruz. Hayvanlarla alakalı konularda vatandaşların daha duyarlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Esnaflardan Örnek Davranış