Dokuma tezgahı genellikle ahşap tahtanın tezgah görevini üstlenmesi ve iki ucuna çentikler yahut tezgahın türüne göre çivilerin koyulduğu bir dokuma üretim aletidir. Aldığınız alet ebatına göre şekillenmekte olan dokuma tezgahını sizler de kendiniz yapabilirsiniz.

Bir karton yahut mukavva yardımıyla kendinize orta boy ebatlarında, sizin işinizi görecek bir alet üretebilir, hatta bu işte gerçekten iyiyseniz para bile kazanabilirsiniz. Yapmanız gereken şey mukavvanın ya da kartonun iki ucuna eşit aralıklar sık çentikler atarak iplerini bu çentiklerden içeri geçirebilirsiniz. Kendinize bu tezgahı yaptığınıza göre muhtemelen nasıl dokuma yapacağınızı biliyor olmalısınız. Ancak bilmiyorsanız bile internet üzerinden eğitim videolarına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: https://ritzz.net/c/hobi-malzemeleri/dokuma-tezgahlari/

Dokuma Tezgahı Nerelerde Kullanılır?

En başta tekstil sektöründe kullanılan bu tezgah, aynı zamanda otomobil, sağlık, güvenlik, elektronik gibi sektörlerde de kullanılmaktadır. Ancak genel olarak hâkim olduğumuz tezgah halı, kilim ve çal dokumasının yapıldığı tezgahtır. 

Dokuma Tezgahı En uygun Fiyat Aralığı Nedir?

El sanatlarına, örgüye, işlemeye yoğun ilgisi olanlar bu başlık altındaki ürünleri sık kullanım içerisinde oluyorlar. Bu da sürekli alışverişi meydana getiriyor ve müşteriler uygun fiyatlı malzemeler ile alışverişe devam etmektedirler. Uygun fiyat ile ucuz fiyat karıştırılmasın. Kaliteli bir markanın en uygun fiyatından bahsediyor olacağız.

Halı dokuma tezgahlarını ister kendiniz yapın isterseniz satın alın. Ancak ev yapımı dokuma aletlerinde üretim ebatları ne yazık ki fazla büyük olamıyor. Güzel işler çıkartmak istiyorsanız Ritzz.net üzerinden satın almanız tavsiye olunur. En uygun fiyatlarını gelirsek;

Anadolu Halı Dokuma Tezgahı 79 Kanallı – 595,00 TL

Ayaklı Ahşap Halı Dokuma Tezgahı – 252,00 TL

Ahşap Halı Dokuma Tezgahı – 66,00 TL

Bu fiyatlar aralığında satış yapılırken bir de bu tezgahta genellikle kullanılan iki ip markası vardır. Bunlardan birisi YarnArt iptir. Bu ip yumuşak dokusu ve tüy dökmüyor oluşu ile dikkat çekmektedir. Bir diğer ip ise SMC Catania İp markasıdır. Bu marka ipeksi görünümü ile dikkat çekmektedir. Keza canlı renkleri ve yumuşak yapısıyla müşterilerin memnuniyetini kazanmış vaziyettedir. Tezgahı ve ekipmanlarından birisi olan ipi satın alırken her daim kaliteli olduğundan emin olmalıyız.Catania ve Yarnart markalarının ürünleri için ritzz.net aracılığıyla alttaki adreslerden ulaşabilirsiniz.

Kaynak 1: https://ritzz.net/c/orgu-ipi/catania-grande-orgu-ipi/

Kaynak 2: https://ritzz.net/c/orgu-ipi/yarnart-jeans/