Diyanet işleri Başkanlığı tarafından çeşitli kadrolarda 5000 personel alınacağı duyuruldu. Peki alınacak bu 5000 personel alımı için hangi şartlar gerekmektedir, başvuru şartları nedir, hangi kadroya kaçar kişi personel alınacak sorularının cevabını sizler için araştırdık.

Cumhurbaşkanlığı Diyanet işleri Başkanlığının alacağı personel ile ilgili olarak 6 Ekim 2020 tarihinden itibaren ilan.gov.tr sitesi üzerinden başvuru yapabileceksiniz. Başvuru şartları ve detayları hakkında yapılan ilanda detaylı açıklamalar yapılmış olup, bu duyuruyu ülkemizde ilahiyat mezunu olan çok sayıda vatandaşımız beklemekteydi. Ayrıca 4-B sözleşmeli personel alımında Kuran Kursu Öğreticisi, müezzin kayyım alımı ilanıda yayınlandı.

Yayınlanan Kamu personel alımı ilanında Diyanet İşlerinin Taşra teşkilatında bulunan çeşitli kadrolarda 2018 yılı KPSS puan sırası esas alınarak sınıfı ünvanı ve belirtilen sayılarda personel alınacağı, personel alımına belirtilen sayının 3 katı aday sözlü sınava çağrılacağı ve sınav sonuç başarı sırasına göre 4-B sözleşmeli Kur’an kursu öğreticisi imam hatip ve müezzin kayyım alınacağının bilgisi duyuruldu.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Peki alınacak 5000 kişilik personelin başvurusunu nasıl yapacağı ile ilgili detaylar nasıl olacak. İşte sorunuzun cevabı, başvuru şartlarını taşıyan adaylar tarafından bizzati kendileri tarafından sinav.diyanet.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacak olup, müracaat tarihleri ise 06 ekim 2020 tarihi ile 20 ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru yapacak adayların mezuniyet durumları elektronik ortamda tespit edilecektir. Bu yüzden adayların mezuniyet bilgilerini elektronik ortamdan kontrol ederek bu kurumlar tarafından kayıt yaptırmaları gerekmektedir.Müracaat tarihi olan 20 Ekim 2020 tarihinden sonra kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır. Adaylar başvuru için gerekli bilgi ve belgeleri eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından kendisi sorumludur. Bu duyuruda belirtilen hususlara uymayan başvuruların kesinlikle kabul edilmeyeceği duyuruda önemle üzerinde durulan bir husustur. Ayrıca hakkında sabıka ve arşiv kaydı bulunan adayların müracaat bitiş tarihinden önce Diyanet işleri Başkanlığına değerlendirilmek üzere 0 312 285 85 72 nolu faksa acilen göndermeleri gerekmektedir.

Başvuru şartlarına ve ilan detaylarına ulaşmak için Kamu Manşet sitesindeki habere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Başvuru Şartları ve detayları için TIKLAYINIZ: https://www.kamumanset.com/kamu-personel-alimi/diyanet-isleri-5000-personel-alimi-yapiyor-kuran-kursu-ogreticisi-h5150.html