Etrafına pozitif enerji veren Mehmet Ali Çoban'ın bugüne kadar birbirinden güzel görüntüleri çekilmiş, biz de haberdenizli.com olarak sizler için video hazırladık. 

Mehmet Ali Çoban, 1932 doğumlu 89 yaşında, bu yaşına kadar toprak testi, küp, bardak yapmış, sepet örmüş. Normal zamanlarda Baklan ilçesinde evinin yanında sepet örüp geçimini sağlıyor. 

Hem Covid-19 tedbirleri, hem de kış şartlarının zor olması nedeniyle çoçuklarının yapında kalan Çoban, Meska evlerinde kızının evinin bir odasını sepet imalathanesine çevirmiş. 

TAVASLILAR BİZE USTALIK ÖĞRETTİ

Hayatı boyunca çok çalıştığını söyleyen Çoban, "Her işi yaptım ben, küpçülük, sepetçilik, inşaatçılık... Bizim zamanımızda şimdiki gibi yüksek katlı binalar yoktu. Delikliçınar'da, Bayramyerinde 1 katlı, dolma tuğlayla yapılmış evler vardı. İş bulmak için Delikliçınar'da beklerdik. Elemana ihtiyacı olan gelir bizi alır inşaatında, tarlasında çalıştırırdı. Tavaslılar ustaydı onların yanında çok çalıştık, ustalık öğrettiler bize. Tavaslılar Almanya'ya gidince bize fırsat doğdu. Kendimiz iş almaya başladık." dedi. 

MACIRLAR SEPETİ ÇOK SEVER

Sepet örmeyi, caminin yanına gelen Kevserci Ahmet adında birinden öğrendiğini belirten Çoban, "Kevserci Ahmet caminin yanında devamlı sepet örüyor. Ben de ondan baka baka öğrendim. Daha sonra da bu mesleği hiç bırakmadım. O zamanlar para mı var, yaptığım sepetleri Macırlara satıyorum, karşılığında çokça zaire, domates alıyorum. Ömrümüz böyle geçti." dedi. 

O ZAMANLAR BİR ARSA ALAMADIM, OLMADI

O zamanlar eline çok fırsat geçtiğini fakat değerlendiremediğini belirten Çoban, "O zamanlar Bayramyeri'nde, Delikliçınar'da çok fazla ev yoktu. 1 arazi alsaydım keşke. Ama olmadı. Arkadaşlarım çok dedi ama olmadı." dedi. 

SEPETLERİ KİM ALIYOR

Emek emek yaptığı sepetlerinin müşterisinin her zaman olduğunu söyleyen Çoban, "Yaptığım sepetleri beni bilenler, müşteriler alıyor. Emeğimin karşılığını da veriyorlar. Hamdolsun hayatımdan memnunum. 3 Ayları hiç kaçırmam, kazandığım paralarla et alırım. Kızım ve damadım aşçı zaten onlara yemek yaptırır, konu komşu hepsine ziyafet veririm." dedi.  

DAMATLAR YARDIM EDİYOR

Şehir yerinde sepet için malzeme bulmakta zorlandığını belirten Çoban, "Baklan'da problem olmuyor ama burada malzeme bulmakta zorlanıyorum. Sağolsun damatlarım, torunlarım bulup geliyorlar. Her söğütten olmuyor tabi, onun da kendine göre inceliği var." dedi.