CGL Gümrük uzun yıllar emeği, tecrübesi ve güvenirliği ile her zaman müşteri lehine işlerini yürüten ihracat ve ithalat yapan firmalar tarafından da bu özelliğiyle tanınan bir Gümrük Müşavirliği şirketidir.

Teknoloji hızlı bir şekilde değişirken devletlerin ve devlet birimlerinin de mevzuatları değişiyor. Gümrüklerde mevzuatlar, ihracat ve ithalat prosedürleri, evrakların düzenlenmesi, gümrük aşamalarının takibi, bilgi beceri, tecrübe ve profesyonellik isteyen bir durum haline geldi.

Gümrük konusunda, ‘Gümrükleme nedir, gümrükleme işlemi hangi aşamalardan geçmektedir? İhracat ve ithalat gümrüklemesi ne demektir?’ gibi konular ihracat ve ithalat yapmak isteyen firmalar tarafından merak edilirken, vatandaşlarda konuyla ilgili bilgilenmek istiyor.

Gümrükleme Ne Demektir?

Gümrükleme, Yabancı bir ülke ile gerçekleştirilen ithalat veya ihracat işlemleri sırasında ürün ya da hizmetlerin gümrüklü sahalardan geçişinde devletle olan iş ve işlemlerin yürütülmesi demektir. Gümrükleme hizmetlerini gümrük müşavirleri, kendi adına fakat başkasının temsilcisi olarak hareket ederek işlemleri sürdürür.

Gümrükleme Aşamaları Nedir?

  • Lojistik organizasyonunun sağlanması,
    • Konteynerlerin yüklenilerek limana veya gümrük kapılarına nakil olunması,
    • İhracat yapacak olan ülkenin gümrük mevzuatına uygun belgelerin hazırlanması,
    • Beyannamesinin doğru şekilde doldurulması,
    • Gümrük idaresi nezdinde malların muayenesinin yapılması,
    • Malların gümrük bölgesinden ayrılması ve ihracat gümrük beyannamesi ile işlemlerin sona ermesidir.

CGL Gümrük, İthalat ve İhracat Gümrüklemesi ve Gümrük Müşavirinin görevleriyle ilgili bilinmesi gereken konularla ilgili kısa notlar sundu.

Her ülkenin Gümrük düzenlemeleri farklıdır. CGL ekipleri en son düzenlemelere göre hareket etmektedir. Herhangi bir olumsuzluklarla karşılaşılmanın önüne geçebilmek için, yeni gümrük düzenlemeleri ve mevzuatları gümrük müşavirleri tarafından çok iyi takip edilmesi gerekir. Buna göre, CGL Gümrük, mevzuatları çerçevesi dâhilinde ithalat, ihracat, transit ve serbest bölge işlemlerini ve buna bağlı tüm diğer işlemleri profesyonel bir şekilde devam ettirmektedir.

Teorik bilgiye katılan pratik değer

CGL Gümrük, yerel ve global bilgisini uygulanabilir çözümlere dönüştürerek müşterilerine; Maliyet düşürücü, zaman kazandırıcı gümrük yöntemleri sunmaktadır. Gümrüklerde, ithalat ve ihracat işlemlerinde karşılaşabileceğiniz riskleri önceden bildirir ve "sıfır" hata ile gümrük işlemlerini gerçekleştirir.

Gümrük Nedir?

Ülkeden ülkeye ithal edilen veya ihraç edilen eşyadan yürürlükteki Gümrük Kanunları doğrultusunda alınan vergidir; resim veya harçtır. Türkiye’de gümrük, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sorumluluğunda bulunan bir kurumdur. KHK/640 göre, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile birimin görevleri belirlenmiştir.

CGL Gümrük ve Müşavirlik Şirketi tarafından yapılan işlerle ilgili daha fazlası için bu adresten bilgi alabilirsiniz: https://cglgumruk.com.tr/pdf/katalog.pdf