Denizli İnovasyon Derneği (DİDER), Doğan Spor Kulübü ve Denizli Özel Seviye Okulları iş birliği ile bir Avrupa Birliği projesi olan “NOWWEMOVE” projesinin bir ayağını Cumartesi günü geniş bir katılımla Denizli Özel Seviye Okulları konferans salonunda gerçekleştirdi.

“NOWWEMOVE” projesinin Türkiye koordinatörü olan ENVERÇEVKO derneği yöneticileri ve aynı zamanda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim üyeleri olan Feridun Ekmekçi, Adnan Cangır ve Aslı Kaya’nın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen seminer dünya üzerinde 38 ülke, 2 bin 941 şehirde milyonlarca insanın katıldığı “Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında 2019-2020 yılı içinde Denizli ilinde neler yapılabilir konusunun tartışıldığı bir toplantı oldu.

22 Eylül'de Bisikletiniz Hazır Olsun Denizli Harekete Geçecek


  
Toplantıya Merkezefendi kaymakamı Adem Uslu, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Vural, Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Müdürü Niyazi Türlü ve Hasan Arkun katıldı. 

Merkezefendi kaymakamı Uslu, Türklerin tarih boyunca hareketlilik timsali bir millet olduğunu, Orta Asya’dan Anadolu’ya kadar göç ederek ispatladıklarını söyledi. Son yıllarda artan obezite ve diğer sağlık sorunlarının ana kaynağının hareketsiz bir yaşam olduğunun altını çizen Kaymakam Uslu, bu duruma karşı yapılacak en doğru işin hareket etmek, spor yapmak olduğunu belirtti.

Çalıştayda 22 Eylül 2019 günü tüm Avrupa ile birlikte Denizli’de de hareketlilik adına bisikletli bir organizasyon yapılması konusunda fikir birliğine varıldı. Bu konuda önümüzdeki günlerde yapılacak planlamaya göre hareket edilerek tüm Denizli halkının katılacağı renkli bir faaliyet yapılması konusunda mutabık kalındı.

Çalıştaya 15 kadar farklı STK ve okul yetkilisi ve temsilcisi de katılarak yapılabilecekler konusunda fikir beyan ettiler. 

Ayrıca Çameli Belediyesi projeler sorumlusu İbrahim Putgül de kendilerinin Çameli ilçesinde yaptıklarından örnekler verdi.