WhatsApp, okullar ve toplulukların medyayı koordine etmesi ve paylaşması için tasarlanmış, kullanıcıların Topluluklarla bir araya gelip sohbet etmeleri için yenilikler ekliyor.

Bu yenilikler, WhatsApp'ın Telegram'ın devasa gruplarına ve kanallarına yanıtıdır ve bir topluluğa kaç kullanıcının katılabileceği belirsiz olsa da, resmi bir WhatsApp'a göre diğer kullanıcılar için yapılan sohbetlerde "yüz binlerce insan" olmayacaktır. Topluluklar doğası gereği özel olacak ve uçtan uca şifrelenecektir.

WhatsApp, Toplulukların yanı sıra emoji tepkileri ve sesli aramaları daha önce sekiz katılımcıdan 32 kişiye çıkarmak gibi bir süredir rakip mesajlaşma uygulamalarında bulunan modern özellikleri ekliyor. Kullanıcılar, daha önce 100 MB olan genişletilmiş dosya boyutu sınırı 2 GB ile artık daha da büyük dosyaları ve ortamları paylaşabilir. Ve grup yöneticileri, örneğin birisi sorunlu bir şey söylerse, artık herkesin sohbetlerinden mesajları kaldırabilecek.

Meta CEO'su Mark Zuckerberg yaptığı bir yayında, yukarıdaki özellikler önümüzdeki haftalarda kullanıcılara sunulacak, ancak Toplulukların WhatsApp'a ne zaman ekleneceği tarih net değil. "Bunu yavaş yavaş yaymaya başlayacaklar" dedi. Ancak topluluk mesajlaşmasının (Topluluklar olarak veya başka bir şekilde) bir noktada Messenger, Facebook ve Instagram'a da geleceğini belirtti.

WhatsApp'ın Topluluk sohbeti ve mesaj tepkisi özellikleri, sohbet uygulamasına uzun süreli çalışmalardan sonra eklendi. WhatsApp, telefonunuz kapalıyken diğer cihazlardan mesaj yazmanıza izin veren çoklu cihaz özelliğini ve sesli mesaj özelliğinde iyileştirmeler sunuyor.