Vali Yavuz Erkmen, Hayırsever Şenay Öztürk’ün Milli Eğitime verdiği 275 bin TL destek ile isminin verildiği Mehmetçik Mahallesi’ndeki Şenay Öztürk Anaokulunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

           İnceleme gezisine Vali Yavuz Erkmen’in yanı sıra Hayırsever Şenay Öztürk, ve eşi Süleyman Öztürk, Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz katıldı.

           Vali Yavuz Erkmen, okul girişinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Okulun sınıflarını tek tek gezen ve yetkililerden bilgi alan Vali Erkmen, öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Yavuz Erkmen, okulda gördüğü bazı eksikliklerin giderilmesi için yetkililere talimat verdi.

            Vali Erkmen ve beraberindeki heyet, okul içinde yaptıkları incelemenin ardından, okul bahçesinde bulunan oyun ve eğitim parkında da incelemelerde bulundu.

         Vali Yavuz Erkmen, Şenay Öztürk Anaokulunun içi, bahçesi ve çevresi ile örnek bir okul olduğunu söyleyerek, “Milli Eğitim olarak, hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar yapılanlara olduğu gibi bundan sonra da yaptıracak olanlara da bir kez daha teşekkür ediyoruz. Milli Eğitim olarak iki tane temel hedefimiz var. Bir tanesi, yeni okul yapımıdır. Bu anlamda herkesi bir kez daha duyarlı olmaya, Milli Eğitime yardımcı olmaya davet ediyoruz. İkincisi de, yapılmış olan okullarımıza belli bir katkı sağlamak suretiyle isim hakkı veriyoruz. Bu da, ayrıca eğitime katkının bir başka çeşidini oluşturuyor. Bunun güzel bir örneğiyle bugün karşı karşıyayız. Bundan bir müddet önce Şenay Hanım ve Süleyman Bey ile Valilikte protokol imzalamıştık. Onun sonrasında Şenay Hanımın koruyucu elleri bu okulumuzun üzerinde kendini belli ediyor. Bundan sonra da kendini belli etmeye devam edecek. Biz bu anlamda öğrencilerimiz adına yapmış oldukları bu ulvi ve değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bunlar güzel şeyler. Buradan yetişecek tüm çocuklarımızın hafızalarında bu isim yer edinecektir. Buradan mezun olan çocuklarımız yüksek okula kadar devam eden silsile içinde çok güzel yetişmiş evlatlar olarak karşımıza çıkacaklardır. Biz okul öncesinden başlayarak yüksek öğretime kadar destek olan herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

            Çocukların gelişimi için okul öncesi eğitimin öneme dikkat çeken Vali Erkmen, Denizli’nin okul öncesi eğitimde pilot iller arasında yer aldığını, Denizli’de tüm çocukların anaokuluna katılmasını beklediklerini, bu anlamda müstakil anaokulu yapılmasında ya da mevcut okullarda anasınıfı açılarak çocukların bu anlamda eğitim almasına önem verdiklerini söyleyerek, şu ada çok iyi bir seviyenin yakalandığını belirtti.

            246 öğrenci kapasiteli olan Şenay Öztürk Anaokulunda, 4,5 ve 6 yaş tam ve yarım gün olmak üzere 12 şube bulunuyor. Okulun sınıfları ise Denizli’de öne çıkan isimler üzerine adlandırılıyor. Okulda ayrıca, müzik, kültür, sanat ve drama atölyeleri ile fen laboratuarı bulunuyor. Okulun bahçesinde de, trafik eğitim pisti, çocukların oyun oynamaları için özel tasarlanmış gemi maketli park alanı bulunuyor.

           İlimizde 2008 yılında 24 olan Anaokulu sayısı, özellikle hayırseverlerin katkısı ile bugün itibariyle 41’e yükseldi. 2007-2008 eğitim öğretim yılında yüzde 46,4 olan 60-72 ay okullaşma oranı, 2009-2010 eğitim öğretim yılında Haziran ayı itibari ile yüzde 82 oranına çıkarıldı.