Denizli Valisi Ali Fuat Atik yaptığı yazılı açıklamada, "Tarihin her safhasında hür ve onurlu yaşamaktan asla taviz vermeyen asil milletimizin yüreğindeki üstün cesaretle canından aziz bildiği vatanı, bayrağı ve istiklali uğrunda yedi düvele karşı cansiperane mücadeleyle kazandığı kurtuluş savaşı neticesinde ilan edilen Cumhuriyetin 99. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu, hep birlikte yaşıyoruz.

Bin yıllardır kahraman ecdadımızın mücadelesine ilham kaynağı olan özgürlük ve bağımsızlık ruhu, aziz milletimizin iradesini esaret altına almak ve ülkemizi parçalamak isteyen güçlere karşı, dün olduğu gibi bugün de en önemli gücümüzdür.  

Cumhuriyet, bizleri esarete mahkûm etmek isteyenlere karşı bir ve beraber olarak sapasağlam ayakta olduğumuzu haykırışımızın adı ve küllerinden yeniden doğan bir milletin diriliş destanıdır. Aynı zamanda muasır medeniyet seviyesine ulaşmanın bir yolu olarak benimsediğimiz Cumhuriyet, kadim bir medeniyete sahip olan bizlerin her alanda ilerlememizi ve dünya sahnesinde söz sahibi, güçlü bir devlet olmamızı sağlayan ve ilelebet payidar kılacağımız en önemli değerimizdir.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK: “Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir. Çünkü, Türk milleti millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir.” diyerek istiklalini ve cumhuriyetini müdafaa mecburiyetine düştüğünde, vazifeye atılmak için içinde bulunduğu vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmemeyi kendine şiar edinmiş necip milletimizin sahip olduğu ve nesiller boyu aktarılacak olan millî şuura dikkat çekmiştir.

Şehit ve gazilerimizin yazdıkları destanları okumak ve okutmak gayesiyle hareket eden bizler, onların fedakârlıkları karşısında yapılabilecek en anlamlı teşekkürün; bizlere emanet ettikleri bağımsızlığa, egemenliğe ve cumhuriyetimize sahip çıkmak olduğuna inanıyoruz. Şehitlik-gazilik mertebesine ulaşmış, kanlarıyla bayrağımıza al rengini vermiş tüm kahramanlarımıza layık olarak milletimizin pak sinesinde bir zerre yer kaplayabilmek için bıkmadan, yorulmadan çalışmaya ilelebet devam edeceğiz.

Bugün bizler de millet olarak, atalarımızdan aldığımız tarihi mirasın sorumluluğunu hissederek maziye sahip çıkan, bugünü kavrayan ve geleceğe ışık tutan; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan ve yorulmaksızın ilerleyen, ilme-irfana sahip, iman dolu göğüslerinde vatan-bayrak aşkını barındıran gençler yetiştirmek mecburiyetindeyiz. 

Tüm bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, kahraman silah arkadaşlarını, istiklalimiz, birlik ve beraberliğimiz uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, necip milletimizin “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı”nı en içten duygularımla kutluyorum." dedi.