Türkiye İş Kurumu Denizli İl Müdürlüğü ve KOSGEB Denizli İl Müdürlüğü işbirliği ile Humanica ve ABİGEM ‘den hizmet satın alınarak düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarı ile tamamlayan 266 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

    Girişimcilik eğitimi kapsamında katılımcılara Girişimcilik niteliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve öğeleri, iş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları, iş planının yazılması ve sonunda dikkat edilecek konular hakkında eğitimler verildi.

    72 saatlik kurs sonunda başarılı olan 266 kursiyerin eğitim belgelerini almaları dolayısıyla Polisevinde düzenlenen törene Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Belediye Başkan Vekili Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, KOSGEB İl Müdürü Kemal Bildiş, kursiyerler ve davetliler katıldı.

    İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz törende yaptığı konuşmada, İŞKUR’un yeni yapısıyla işgücü piyasasında önemli bir istihdam kurumu olduğunu ifade ederek, bir taraftan işveren ile işçiyi buluştururken bir taraftan da açılan kurslarla işe göre uygun eleman yetiştirilmesini sağladıklarını söyledi.

    KOSGEB İl Müdürü Kemal Bildiş de KOSGEB’in girişimcilere verdiği desteklerden söz ederek, girişimcilerin bu desteklerden faydalanmaları gerektiğini, girişimcilik eğitimi alıp kendi işini kuranlara 27 bin TL hibe desteği vereceklerini, işletmeler faaliyetlerine devam ettiği zaman da iki yılı ödemesiz dört yıl vadeli 70 bin TL kredi desteği vereceklerini söyledi.

    Belediye Başkan Vekili Osman Zolan da, girişimcilik eğitimi ve KOSGEB’in verdiği desteğin önemine dikkat çekerek, girişimciliğin Denizli’nin genlerinde var olduğunu, fırsat verildiğinde bunun ortaya çıktığını ve bu girişimcilik eğitimi ve KOSGEB’in desteğiyle en az 266 girişimci daha kazanıldığını söyledi.

    Vali Yavuz Erkmen, yalnız ülkemizin değil bütün ülkelerin en önemli sorunun işsizlik sorunu olduğunu ifade ederek, her ülkenin kendi çapında işsizlikle mücadele ettiğini ama %100 başarı sağlayan hiçbir ülkenin olmadığını söyledi. Ülkemiz açısından olaya bakıldığında herkesin ortak düşüncesinin bu sorunun ortadan kaldırılması olduğunu ve bütün gayretlerin bu yönde sarf edildiğini ifade eden Vali Erkmen, “2008 yılında dünyada ekonomik kriz patlak verdi ve bundan her ülke etkilendi. Hükümetimiz de krizle mücadele için bir İstihdam Paketi açıkladı. Bu pakette Kısa Çalışma Ödeneği, meslek edindirmeye yönelik kurslar vardı, staj imkanları getirilmişti, bu paketteki önemli konulardan biri de bu girişimcilik modeliydi. Burada amaç özellikle gençlerimizi ve kendi işini kurmak isteyen vatandaşlarımızı iş sahibi yapmaya yönelik proje ortaya koymaktı. Geldiğimiz noktada bunun çok başarıyla uygulandığını görüyoruz” dedi.

    Girişimcilik eğitimlerinin insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak olduğunu belirten Vali Erkmen, eğitimler konusunda kaynak sorununun olmadığını, devletin her türlü desteği verdiğini ve bunun sonucu olarak da Denizli’de 266 kişinin daha iş hayatına atılacağını ve bunun da çok sevindirici olduğunu ifade etti. 27 bin TL hibe ve devamında iki yılı ödemesiz 70 bin TL kredi desteğinin girişimciler için çok önemli bir destek olduğunun altını çizen Vali Erkmen, Denizli’nin gerek Sanayi Bakanlığı’nın gerekse Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın getirdiği imkanlardan en iyi yararlanan illerin başında geldiğini vurguladı.

    Girişimcilerin Pamukkale Üniversitesi bünyesindeki Teknokent’ten faydalanmaları çağrısında da bulunan Vali Erkmen, özellikle üniversiteyi bitiren gençlerin kendi işlerini kurmaları yönünde çaba göstermeleri gerektiğini ifade etti.

    Kursiyerler adına konuşan Hakan Kaya da, aldıkları eğitim sonunda KOSGEB’in kendilerine sağlayacağı destekten yararlanma imkanı kazandıklarını, kendi işlerini kurma ve girişim fikirlerini gerçekleştirmede bunun çok önemli bir destek olduğunu ifade etti.
   
   
    Konuşmaların ardından eğitimi başarı ile bitiren 266 kursiyer sertifikalarını Vali Erkmen ve diğer protokol üyelerinin ellerinden aldılar.