Denizli’de akıbeti yıllardır tartışılan Üçgen Çarşısı’na bugün ilk kazmayı Denizli Büyükşehir Belediyesi Osman Zolan vurdu.  

HABERDENİZLİ.COM

Uzun süre Denizli gündemini meşgul eden Üçgen Çarşısı’nın geçtiğimiz ayı yıkım ihalesi yapılmıştı. İhalenin ardından Büyükşehir Belediyesi Çarşının elektriği ve suyunu keserek hala faaliyette olan işyerlerinin biran önce boşaltılmasını istemişti. Esnafların çarşıyı boşaltmasının ardından  yüklenici firma, çarşıda yıkım hazırlıklarını tamamladı.

Çarşının yıkımı Üçgen Çarşısı’na gelen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin kötü bir görüntüden kurtulduğunu ifade etti. Üçgen Çarşısı’nın şehrin imajını kötü yönde etkilediğini söyleyen Zolan, “buraya yatırım yapan vatandaşlar buradan istediği verimi alamadı. Bu bina kalktığında bu arsa daha değerli bir hale gelecek. Bu arsanın değerini aşağıya çeken bu binadır. bu bina bu arsa üzerinde bir cenaze haline gelmiştir. Bu cenazede bir an önce kalkması gerekir. Denizlimizin menefaati doğrultusunda hareket edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

ARSADA KAMULAŞTIRMA SÖZ KONUSU BİLE DEĞİL

Arsa üzerinde belediyenin herhangi bir tasarrufunun olmadığını ifade eden Başkan Zolan, “arsa da kamulaştırma söz konusu bile değil. mal sahiplerinin arsada payları olmaya devam edecek. Yıkımından sonraki süreçte mal sahipleri bir araya gelerek bizden destek istediklerinde biz onların önünü açmada bonkör davranacağız.” ifadelerini kullandı.

Yıkım 90 günde tamamlanacak

30 metre karelik bir alanda 50 bin metrekare kapalı olduğunu anlatan Başkan Zolan, “inşallah bundan sonra mal sahiplerine daha faydalı bir hale gelecek. Buraya 1 milyon 388 bin lira ile en yüksek bedeli veren Denizlili bir firma ihaleyi kazanmıştır. Bugün başlayan yıkımlar 90 içinde tamamlanacak. “ dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kepçeye çıkan Başkan Zolan binaya ilk darbeyi vurmuş oldu.