Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesindeki 2 bin 200 metre rakımlı kayak sporuna çok uygun kar ve parkurun bulunduğu Bozdağ'a tesis ve yolun yıllardır yapılamaması nedeniyle her hafta yüzlerce Denizlili, en yakın Isparta’da bulanan Davras’a akın ediyor. Her hafta sonu Denizli’den Davras’a günü birlik ‘Kar ve Kayak’ turu düzenlediklerini belirten Özçoban Tur Genel Müdürü Mustafa Daşcı, il merkezine 84 kilometre mesafede olan Bozdağ’da tesis ve yol yokluğu nedeniyle sezonda binlerce kar ve kayak sever Denizliliyi 185 kilometre uzaklıktaki Davras’a taşıdıklarını söyledi. Bozdağ’daki kar kalitesinin ve kayak pistinin Davras’a göre çok daha iyi olmasına rağmen, Denizli için çok iyi bir fırsat olan dağın ve karın değerlendirilemediğine dikkat çeken Genel Müdür Daşçı, “İki yıldan bu yana Isparta – Davras’a kar ve kayak tutkunu Denizlilileri taşıyoruz. Geçen yıl 4 aylık kış sezonunda 20 den fazla otobüsle binden fazla Denizliliyi Davras’a götürüp getirdik. Bu sene sezonda iki bin Denizliliyi Davras’a taşımayı hedefledik. Hedefimizde de yüzde 70-80 tutturduk. Biz insanları Davras’a Isparta’ya götürmekten şikâyetçi değiliz. Ama 84 kilometre uzağımızda kendi ilimizde doğa harikası dağımız, bol karımız ve çok iyi de kayak parkurlarımız varken niye 185 kilometre yol gidelim. Bolun 185 kilometre de dönüşü var. Bu insanlar tura çıktıkları zaman para da harcıyorlar. Bu paralar ilimizde kalmalı. Bozdağ’ın bulunduğu Nikfer beldesinin ekonomisi canlanmalı. İlimizin yöneticileri bu sesimize kulak vermeli” dedi.      

Bozdağ’da insanlar poşet ve plastik leğenle kayıyor

Merhum Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu, zamanında Bozdağ’a ulaşımı sağlayan stabilize yol açıldığını, bölgede kış turizmi için başka hiçbir çalışmanın yapılmadığını söyleyen Daşcı, “Şuan Bozdağ’da yaklaşık bir metre kalınlığında kar vardır. Kendi imkânlarıyla dağa çıkan insanlar ne yazık ki orada plastik poşetlerle ve leğenlerle kayıp karın tadını çıkarmaya çalışıyorlar. Beyaz cennet Pamukkale’si ile ünlü ilimizin Bozdağ’daki karı da turizmde kullanması gerekiyor. Bozdağ’a gerçekten standartlara uygun bir kayak tesisi ve pistler yapılırsa, Muğla’daki, Aydın’daki ve çevre illerdeki kayak tutkunları da Denizli’ye akın eder. Nikfer Belediyesi Bozdağ’ın ismini duyurmak için yılda bir kez ‘Kar Şenliği’ düzenlese de bu yeterli değil. İnsanlar kayak yapmak için dağa çıktıklarında tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yerler istiyorlar. Zirveye ulaşımı sağlayacak düzgün bir yol ise mutlaka olmalı. Bozdağ kışın kış turizmine yazında yayla turizmine hizmet verebilir. Tesisler kurulur, taleplerde gelirse biz şirket olarak Bozdağ’a turları seve seve düzenleriz. Yeter ki ilimiz kazansın, beldemizin ekonomisi canlansın. Denizlilinin parası Denizli’de kalsın” dedi.

Denizli içinde turlar düzenlenebilir

Bozdağ’a kayak tesisinin ve yolların yapılması halinde bölgeye çok güzel günü birlik gezi turları düzenleyebileceklerini söyleyen Daşcı, “Sabah Bozdağ’a çıkacak insanları belli bir yerden aldıktan sonra, Cankurtaran Mevkii’nde güzel bir kahvaltı verebiliriz. 84 kilometrelik kısa mesafe olduğu için otobüslerimiz bir saatte Bozdağ’a ulaşabilir. Tura katılanlara yaklaşık 4 saat Bozdağ’da serbest zaman verebiliriz. Tura katılanlara Bozdağ’ın zirvesinde kar üstünde sucuk ekmekle öğle yemeklerini veririz. Daha sonra Tavas ilçesinde serbest zaman, el dokuması tekstil ürünleri ile ünlü Kızılcabölük’te serbest zaman verebiliriz. Kale ilçesinde bulunan Tabea Antik Kenti’ni de gezimize dahil edip, Kale’nin meşhur pidesi ile akşam yamakları yenebilir. Veya başka bir güzergâhla, Keloğlan Mağarası, ziyaret edilebilir. Tura katılanların istek ve beklentilerine göre Denizli sınırları içinde Bozdağ odaklı çok farklı gezi turları düzenlenebilir.  Böyle bir çalışmayla ilimiz ekonomisindeki hareketlilik en az iki katına çıkar. Çevre illerde bu turlara dahil edildiğinde Denizlimizi kimse tutamaz.” Dedi.