Bornoz takımı ister duştan sonra ister keyif yaparken giymek için olsun, en çok tercih edilen tekstil ürünlerinden biridir. Kullanım amacına göre farklı kumaş ve modellerde tasarlanan bornozlar bulunur. Pamuktan kaşmire, pikeden kadifeye kadar geniş bir kumaş yelpazesi vardır. En çok duş öncesi ve sonrası için bornoz kullanılır. Ayrıca havuz, sauna, spa keyfi için ya da soğuk günlerde ısınmak için de bornoz takımı modelleri sıklıkla tercih edilir.

Bornoz Takımı Modelleri

Piyasada çok çeşitli modellerde kadın ve erkek bornoz takımları mevcuttur. İhtiyaca göre tekli takım, aile takımı, çocuk takımları, çeyizlik bornoz takımları gibi opsiyonlar vardır. Ayrıca kullanım amacına göre farklı kumaş türleri de bulunur. En rahat ve kullanışlı tercihi yapmak için bornoz modelleri incelenebilir.

Kumaş Türüne Göre Bornoz Takımları

Bornoz takımı alırken kumaş türüne karar vermek konfor açısından önemlidir. Seçim yapılırken faydası olacak bazı noktalar şu şekildedir:

  • Duş sonrası için kullanılacak bornozlar genelde pamuklu kumaştan tasarlanır. Emiciliği yüksek olan pamuk aynı zamanda hafif ve yumuşak bir kullanım sağlar.
  • Kadife, kaşmir ve polar kumaştan tasarlananlar ise sıcak tutan, daha ağır yapıda ve kalın bornozlardır.
  • Peştamal bornozlar ise sauna, plaj ve havuz sonrası tercih edilirler. İnce pamuklu kumaşa sahip oldukları için daha hızlı kururlar.
  • Pike bornoz takımları da genelde pamuk karışımlı, emici kumaşlardan imal edilir.

Beğenilen bornozun kumaş yapısının bozulmaması ve uzun ömürlü olması için yıkama talimatlarına uyulması tavsiye edilir.

Tasarımına Göre Bornoz Takımları

Konfor ve şıklığı bir arada isteyenler için farklı detaylara sahip bornozmodelleri arasında sevilen bazı tasarımlar şunlardır:

  • Dantel ve nakış detaylarıyla süslenen pamuklu ve kadife bornoz takımları özellikle çeyiz için en çok aranan modellerdir.
  • Şal yaka ve kimono kesim bornozlarla birlikte konforlu olan kapüşonlu modeller de popüler tasarımlardandır.
  • Aile bornoz takımı modelleri genelde 4’lü ve 6’lı havlu seti şeklindedir. Saç ve plaj havluları olan setlerin cepli bornoz modelleri oldukça işlevseldir.
  • Kısa, orta ve uzun boy seçenekleri de olan bornoz tasarımları bulunur.

Bornoz takımı fiyatları ise kalite ve tasarım özelliklerine göre değişim gösterir. Her zevk ve bütçeye göre, arzu edilen bir modelde bornoz bulmak mümkündür.

En Doğru Bornoz Takımı Seçimi

İhtiyaçlara uygun bir bornoz seçebilmek için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlar şu şekilde özetlenebilir:

  • Bornozun kumaşına karar verirken ne amaçla kullanılacağı düşünülmelidir. Hızlı kuruması, yumuşaklığı ve kumaş kalınlığı, kullanım için önemli detaylardır.
  • Bornozun bedeni çok büyük veya çok küçük olmamalıdır. Beden ölçülerine bakılarak seçim yapılmalıdır.
  • Beklentiyi karşılaması açısından bornozun kemerli olmasına ve boy uzunluğuna dikkat edilmelidir.

İstenilen renk ve özelliklere sahip kaliteli bir bornoz takımı seçmek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

https://www.hepsinerakip.com/bornoz-takimi