Google, resmi olarak duyurduğu yeni araçlar ile Google Haritaları üzerinde bazı işlemleri kolaylaştıracağını belirtti. Artık haritalar üzerindeki bulunan eski görselleri, var olmayan yerleri eklemek veya doğrulamak daha kolay olacak.

Bu özelliklerin aktif olmalarını bir süredir fark eden kullanıcılar olsada Google, bir blog yazısı ile bu değişiklikleri resmi hale getirdi. Bu değişikliklerin içerisindeki ihtiyaç hissedilen en önemli özellik ise, konumlara değişiklik önermek veya eksik olan yerleri eklemek olarak gözüküyor. Artık eğer ziyaret ettiğiniz belirli bir nokta Google Haritalar'da bulunmuyorsa, haritanın üzerine bir işaretçi ekleyerek bu yeri belirtmeniz mümkün. Benzer bir şekilde, eğer Haritalar üzerinde gözüken bir yerde bulunuyorsanız ancak belirtilen bilgilerin bir kısmı yanlışsa, bu bilgiler için düzenleme de önerebileceksiniz.

Ziyaret ettiğiniz yerler hakkında Haritalar'a pek çok detay eklemeniz de artık mümkün. Bir nevi Foursquare gibi, size konum hakkında bilgilerinizi paylaşmanızı isteyecek ve bu konumlar hakkında, verilen hizmetlerden genel ortama, sunulan yiyecek çeşitlerinden rezervasyon durumu hatta şahsi fotoğraflarınıza kadar hemen her bilgiyi paylaşabileceksiniz. Ayrıca, bir yere ulaştığınızda da sizden, diğer kişilerin bu yer hakkında yazdıklarını doğrulamanız istenecek. Böylelikle Google Map üzerinden edinilen bilgiler daha sağlıklı hale gelecek. Bu değişikliklerdeki genel amaç ise, Google Haritalar'daki bilgilerin güncel, daha detaylı ve sonuç olarak daha işe yarar olmalarını sağlamak.


Sena Kuru