Yangın nasıl çıktığı belli olmayan, küçük bir kıvılcımdan büyük bir alev topuna dönüşen ve insanların can ve malına kastedebilecek faaliyetlere ulaşabilir.  Sonuçları böyle olunca 2009 yılında yasa çıkarılmıştır. Yangın yönetmeliğine göre toplu yaşam alanlarında, iş yerleri ve kurum ve kuruluşların olası bir yangına meyal vermemek veya olası yangınların sonucunda oluşacak can mal kaybını önlemek için yangın kapısı kanununun 2. Maddesi uyarınca yangın esnasında oluşacak duman zehirlenmeleri en aza indirmek veya sıfıra indirmeyi amaç edinmektedir. Yangın kapısı kanuna göre insanların toplu yaşadığı yerlerde yangın kapısı bulundurmak zorunlu hale getirilmiştir. Öte yandan kişilerin can güvenliğini kapalı ortamlarda sağlamak ve temin etmek hükmü gereğince yasa yürürlüğe konulmuştur.

Yangın kapıları insanların kısa sürede açık havayla temas edilmeleri amacıyla üretilmiştir. Yangın esnasında kişilerin güvenli bir alana ulaşabilmesi sağlayacak, acil çıkış yerlerine onları çabucak ulaştırabilecek konumda ve pozisyonda olmalıdır. Can ve mal güvenliği açısından yangın kapısı kanunu büyük bir önem arz etmektedir. Yangınlar büyük felaketlere sebep verecek niteliğe sahiptir. Her ülkenin güvenli bir sığınak olan yangın kapılarını sağlayacak kanunları olması şarttır. Isıya, darbeye dayanıklı ve sağlam yapıda olan bu kapılar insanları sağlıklı ve güvenli bir şekilde korur. Hızlı bir şekilde olay yerinden uzaklaşması sağlar. Yangın kapılarının çıkışları açık olan yangın merdivenlerine insanları ulaştırmalıdır.

Güvenlik Testi

Yasayı, kanunu bilen insanlar, can ve mal güvenliğe büyük önem veren kurum ve kuruluşların ihtiyaçlarını karşılamak için Güven Yangın Kapıları sizlere hizmet vermektedir. İstanbul yangın kapısı firmaları arasında güven testini yaptığı işlerler geçmiş ve başarmıştır. Müşteri memnuniyetinin ve menfaatleri gözetilerek İstanbul’da uzun süredir faaliyet gösteren firma uzman ekip kadrosuyla, iş yerinize, toplu yaşam alanlarınızda sizlere can ve mal güvenliğini artıracak yangın kapılarını hızlı ve güvenli bir şekilde teslim edebilmektedir. Isıya ve darbeye karşı dayanıklı üretilen yangın kapıları, kalitelik işçilik, kaliteli malzemeler kullanılarak üretilmiştir. Sizin alan ve konumuza uygun, size en iyi derecede performans gösterebilecek yangın kapıları sağlam, güvenlikli bir şekilde ulaşım sağlanmaktadır. Montaj konusunda şirket başarılı çalışmalar yapmaktadır. Örnekleri incelemek ve yangın kapıları hakkında detaylı bilgi edinmek için http://www.yanginkapisiistanbul.com/ adresini incelemeniz yeterli olur.