Twitter dün (Pazartesi) öğleden sonra Elon Musk'ın şirketi yaklaşık 44 milyar dolarlık bir işlemle hisse başına 54.20 dolar nakit karşılığında satın aldığını duyurdu. Satın alma bedeli, Twitter'ın 1 Nisan'daki hisse senedi kapanış fiyatına göre %38'lik bir prim.

Twitter Bağımsız Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor, "Twitter Yönetim Kurulu, Elon'un teklifini değer, kesinlik ve finansmana bilinçli bir şekilde odaklanarak değerlendirmek için düşünceli ve kapsamlı bir süreç yürüttü" dedi. "Önerilen işlem önemli bir nakit prim sağlayacak ve bunun Twitter'ın hissedarları için en iyi yol olduğuna inanıyoruz."

"Twitter'ın tüm dünyayı etkileyen bir amacı ve ilgisi var. Twitter CEO'su Parag Agrawal, "Ekiplerimizle derinden gurur duyuyoruz ve hiç bu kadar önemli olmayan çalışmalardan ilham alıyoruz" dedi.

İlk başta, Twitter'ın Musk'ın düşmanca devralmasını tamamlamasına izin vermesi pek olası görünmüyordu. Tesla CEO'sunun ilk etapta şirketi satın alacak paraya sahip olup olmadığı belli değildi. Satış gerçekleşme durumunda, Twitter yönetim kurulu Musk'ın hissesini halihazırda sahip olduğu %9,2'nin çok üzerine çıkarmasını zorlaştıracak bir "zehir hapı" planını uygulayabileceğini duyurmuştu.