SEO ile organik trafik nasıl arttırılır, neler yapmak gerekir? Site oluşturan hemen her kullanıcının ortak bir amacı bulunmaktır. Bu da yüksek etkileşim kazanmak. İnternette bir siteye fazla sayıda tıklanma kazandırmak trafik arttırma olarak bilinmektedir.

Günümüzde bazı kullanıcılar çeşitli bot hesaplar ve hile yöntemleri ile trafik artışı sağlamaktadır. Ancak bu durumda Google’ın geliştirmiş olduğu SEO özelliğinden faydalanmak mümkün değildir. Bu sebeple SEO ile organik trafik nasıl arttırılır şeklinde sorular sıkça gelmektedir.

Bunun için yapılması gereken en basit yöntem içeriklerinizin özgün ve Google anahtar kelimelerine göre özel şekilde hazırlanmış olması ile mümkündür. Ayrıca oluşturduğunuz site içerisinde güzel bir tasarım ve temaya sahip olmak, ilgi alanınız ve ürettiğiniz içeriğe göre kitlelerin dikkatini çekecek paylaşımlar yapmak da SEO arttırma açısında organik trafik çekmenizi sağlayacaktır.

Organik Trafik Arttırma Yöntemleri

Siteniz için organik trafik arttırma yöntemleri nelerdir, nasıl organik trafik arttırılır? Günümüzde birçok kullanıcı gerçek takipçiler kazanmak, bu takipçilerin tıklanmaları ile SEO arama motoru sıralamasında üst sıralara çıkmak ve reklam geliri gibi web sitesinden kazanılabilecek gelirlere sahip olmak istemektedir.

Bunun için uygulanabilecek birçok yöntem bulunmaktadır. Google sitelerde trafik çekme işlemi için farklı yöntemler önermektedir. Organik trafik arttırma yöntemleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Sitenizin kolay şekilde bulunabilmesi için iyi bir alan adı seçin
  • Analiz edilmesi zor olmayan site URL ve HTML kodlarını kullanın
  • İlgi çekici, belli bir kitleyi hedefleyen ve teması olan siteler oluşturun
  • Site hızınızı olabildiğince yüksek tutun
  • Özgün içeriklerinize Google’ın vermiş olduğu anahtar kelimeleri kullanın
  • Başlıklarda dikkat çekici olun
  • Etkili görseller ve çeşitli videoları da kullanın

Böylelikle bahsedilen organik trafik arttırma yöntemleri ile siz de yüksek tıklanma alabilir, takipçi sayınızı arttırarak kazanç elde edebilirsiniz. SEO metin yazıları ve site düzeni ile istenen sayıda tıklanmaya ulaşmak mümkün olacaktır.

SEO Arttırma

SEO arttırma nedir, SEO içerikleri nasıl arttırılabilir? Seo içeriklerini arttırmak için yapılacak en iyi yöntem paylaşımlarınızda diğer sitelerden bağımsız olarak ancak konuyla alakalı olarak yazılar ve görseller hazırlamaktır. SEO için doğru bir planlamayı uzman bir seo ajansı sayesinde gerçekleştirebilirsiniz, eğer kendiniz yapmak istiyorsanız devam edelim. Google algoritması birbirinin aynı cümleleri, görselleri ve videoları ön plana çıkarmaz. Bu sebeple özgünlük testi uygulanması ve genellikle anahtar kelimeler dışında ortak paylaşımlara yer verilmemesi gerekmektedir.

SEO arttırma yöntemleri içerisinde bir diğeri de site yapısının öznelleşmesidir. Sitenizde ürettiğiniz içerik gibi konunuz da size has olmalıdır. Bu sayede yalnızca o alanda arama yapanlar sizin yayınladığınız içeriklere ulaşmalıdır. Böylece istendiği gibi SEO uyumlu içerikler arasında ön plana çıkabilirsiniz.

Son olarak ise siteniz dışında farklı SEO arttırma yöntemleri de denenmelidir. Örneğin sosyal medya hesaplarınızda alanınızla ilgili ya da direkt sitenizle ilgili paylaşımlar yapılabilir. Bu şekilde istenen etkileşimi sağlamak mümkündür.

Uygulamalı SEO Eğitimi

Günümüzde uygulamalı SEO eğitimi veren birçok eğitim programı bulunmaktadır. Ücretli ve ücretsiz şekilde internet üzerinden eğitmenlere ulaşmak mümkündür. YouTube üzerinde birçok SEO içerik uzmanı tarafından verilen kurslara ya da online eğitim verilen SEO uzmanı birçok canlı ders veren eğitmen tercih edilebilir. Üstelik bu eğitmenlerde sertifikasyon programı da uygulanmaktadır.

Uygulamalı SEO eğitimi sonrasında artık sitenizde birçok farklı içeriği Google arama sıralamasında üste çıkarabilir, daha yüksek tıklanma ve görüntülenme sayısına ulaşabilirsiniz. SEO içerik üretme konusunda zorlanıyorsanız SEM uygulaması ile Google’da reklam verebilirsiniz. Bunun için birçok Google servisi bulunmaktadır. Reklam verme ile de sitenizi ilk sıralara taşımak mümkündür.