Türkiye ve Denizli’de genel olarak teknik eleman eksikliği olduğunu söyleyen MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, “Firmalar teknik eleman bulmada sıkıntı yaşıyor. Biz dernek olarak bu soruna İŞKUR ve Mesleki Eğitim Merkezi’yle ortaklaşa yürüteceğimiz ‘MAKSİAD İş Garantili Eğitim’ projesiyle çözüm bulmak istiyoruz. Bu projeyle, Endüstri Meslek Lisesi mezunu gençlerimizi iş garantili kaynak, torna ve tesviye kursu düzenleyerek piyasanın ihtiyaç duyduğu teknik eleman ihtiyacını karşılamaya çalışacağız.” dedi.

12 Nisan’da yapılacak olan MAKSİAD Tanıtım günlerinde yer talep eden firmalarla 7 Nisan’da bir araya geleceklerini belirten Sarı, “12 Nisan’da tanıtım günleri düzenliyoruz. Buraya sadece Denizli’den değil çevre illerden de makine üreten firmalar ve müşterileri katılacak. Bu organizasyondan önce yer talep eden firmalarla bir toplantı yapacağız. Tanıtım günlerinde makine üreten firmalarla kullanıcıları buluşturmayı hedefliyoruz.”

Önümüzdeki aylarda Almanya’da düzenlenecek fuara Denizli’den 40 üyelerini götüreceklerini belirten Sarı, “Hedefimiz Denizli’deki makine üreticilerine her türlü destek olmak. 150 civarında makinacı var bunların eleman ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştığımız gibi üyelerimizin Dünyanın değişik yerlerinde yapılan fuarlara da katılımı için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Şimdiye kadar Denizli olarak tek meselenin tekstil olduğunu belirten Sarı, “Bütün destekler tekstile yönelikti. Ama pijama üretmekle bu iş olmaz diyorum. Pijama üreten, gömlek pantolon üreten makinayı kendimiz yaparsak iş yapmış oluruz. Adam Almanya’dan düğmeye basıyor senin buradaki makinayı durduruyor. Dolayısıyla dışa bağımlılığımız azaltmamız lazım. Bu da bizim sektörde makina üretmekle olur.” dedi.