E-Ticaretin gelişimi ile birlikte bu alanda hizmet veren pazaryerleri de artış göstermekte. Türkiye internet kullanım verileri incelendiğinde, Hepsiburada, Gittigidiyor, N11, Amazon gibi pazaryeri sitelerinin ciddi kullanıcı rakamlarına ulaştığı görülmektedir. Günümüzde alışveriş yapmak isteyen insanların büyük bir çoğunluğu, almak istedikleri ürüne ulaşmak için öncelikli olarak pazaryerlerini incelemektedir.

Hal böyle olunca, satıcılar da, müşteri kitlelerini büyütmek, satışlarını arttırmak ve karlılıklarını yükseltmek için online pazaryerlerinde faaliyet göstermek istiyor. Tabi bu süreç, titizlikle yönetilmesi gereken, her aşamasında profesyonelce adımların atılması gereken bir süreçtir. Bunun ilk nedeni, bu ortamlardaki rekabetin yüksek olması ve yapılacak ufak hataların büyük olumsuzluklar yaratmasıdır. Peki nelere dikkat etmeliyiz?

E-Ticarete Başlarken

E-ticaret başlamak isteyen satıcıların yapması gereken ilk şey, konu hakkında detaylı bir araştırma yapmalarıdır. Bu noktada satıcıların yararlanabilecekleri, profesyonel mana da destek olan kurum ve kuruluşlar bulunmaktadır.

Pazaryerleri En Çok Satan Ürünler, kesinlikle araştırılması gereken konuların başında gelmektedir. Ancak bu şekilde, müşteri taleplerinin analizi yapılarak, satılacak doğru ürünün bulunması mümkündür. Biz de, bu konuda araştırma yapan kişiler için pazaryelerinin en çok satan ürünlerini bir araya getirdik.

İşte En Son Veriler Işığında İnternetin En Çok Satanları;

  • Elektronik; Bütün pazaryerlerinde, elektronik kategorisinde yapılan satışlar en çok satana listesinin üst sıralarında konumlanmış vaziyette. Yüksek rekabet ile birlikte yüksek satış rakamlarına ulaşmak isteyen satıcıların öncelikli olarak düşünmeleri gereken kategorilerin başında geliyor.
  • Kişisel Bakım Ürünleri; Kişisel bakım ürünleri pazarı neredeyse tamamen internet üzerinden işlem görür bir hal aldı. Bu sektörde geleneksel Pazar anlayışı çok kısıtlı. İşlem hacminin çok büyük bir bölümü online olarak gerçekleştiriliyor. Pazaryerlerinde tıpkı elektronik sektörü gibi bu sektördeki rekabet de yüksek. Uygun fiyat politikası ile ciddi satış rakamlarına ulaşmak çok kolay.
  • Anne ve Bebek; Anne ve bebek kategorisi de internet ticaretinde öne çıkan sektörlerden birisi. Bu noktada kaliteli ürün satışı ile ciddi sayıda bir müşteri kitlesi oluşturabilirsiniz. Müşterilerinizden alacağınız olumlu geri dönüşler ile marka değerinizi kısa süre içerisinde yükseltebilir ve karlılığınızı da bununla doğru orantılı olarak yükseltebilirsiniz.
  • Telefon Aksesuar; Akıllı telefonlara olan yüksek talep beraberinde telefon aksesuarlarına olan talebi de ciddi oranda arttırmış durumda. Aklınıza gelebilecek her türlü aksesuar için piyasada ciddi bir talep bulunuyor. Bu sektörde faaliyet göstermek isteyen satıcıların dikkat etmeleri gereken en önemli husus, ürün çeşitliliği. Geniş bir ürün yelpazesi ile bu alanda satış yaparak ciddi bir gelir elde edebilirsiniz.

E-Ticaretin Geleceği

E-Ticaret ülkemizde yeni bir sektör. Dünya verileri ile karşılaştırdığımız zaman ülkemizdeki işlem hacmi çok küçük. Bu sebeple, ileri zamanlarda E-Ticaret çok daha yoğun olarak piyasaya hakim olacak. Şayet siz de satış işlemlerinizi internet üzerinden yapmak istiyorsanız, bu işe girmek için tam zamanı diyebiliriz.