Günümüzde teknolojinin geldiği bu noktada laptoplar da oldukça geniş bir çeşitliliğe sahiptir. Bu çeşitlilik hem marka hem model açısındandır. Laptop fiyatları da bunlara bağlı olarak değişim göstermektedir. Her ihtiyaca ve bütçeye uygun bir laptop bulmak mümkündür.

En Popüler Laptop Markaları

Günümüzde en çok tercih edilen laptop markaları arasında lenovo, asus, acer, dell, toshiba, samsung, hp, apple gibi markalar bulunmaktadır. Ayrıca bu markaların kendi içinde pek çok modeli de vardır.

Laptop Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir laptopı oluşturan ana elemanlar kısaca bir adet işlemci, bir adet ana kart, bölünebilir veya tek başına ram, bir adet ekran kartı, bir veya birden fazla sabit disk, iyi bilgisayarlarda en az bir adet bulunan SSD disk, bir adet güç kaynağı, monitör ve bu elemanları yerleştirebilecek bir kasadır. Kullanım alanına göre her laptopta bu elemanların özelliği değişmektedir.

Laptop alırken önce kullanım alanını belirlemek gerekir. Günlük, basit bir kullanım için mi, oyun oynamak için mi, iş için mi kullanılacağı belirlenmelidir. Buna bağlı olarak pek çok özellik değişecektir. Örneğin basit bir bilgisayar için ekran kartının düşük olması bir sorun yaratmazken oyun oynanmak üzere alınan bilgisayarda yüksek bir ekran kartına ihtiyaç olacaktır.

İş bilgisayarı tercih edildiğinde ise yüksek işlemcili ve hafif, taşıması kolay bilgisayarlar tercih edilmelidir. Oyun bilgisayarlarında ise çok yüksek bir işlemci ve çok iyi bir ekran kartına ihtiyaç vardır. Aksi takdirde oyunların açılmasında veya oynanmasında problemler yaşanacaktır. Bilgisayarın işlemcisi veya ekran kartı yetersiz kaldığında oyunlarda takılma, donma problemleri yaşanabilir. Hatta oyunun hiç açılmaması da muhtemeldir.

konusunda ayrıca iyi bir garanti verilmesi de önemlidir. Laptop aldığınız yerin o laptopta oluşabilecek bir hatada garanti vermesi, online hizmet vermesi, en hızlı ve kısa çözüme gidilmesi bir laptopın alınmasında oldukça önemli faktörlerdendir.

Bu nedenlerle tercih edilmesi gereken sitelerin en başında gelir. Bu site sayesinde pek çok çeşidi bir arada görebilir ve en uygun laptop fiyatları ile size en uygun olan seçeneği kolaylıkla ve güvenlikle satın alabilirsiniz.