Yazılım hizmetleri günümüzde birçok kişinin almak istediği ve gerekli olan bir hizmet olduğu için bu alanda tecrübeli ve kaliteli kişilere ihtiyaç duyuluyor. Freelance yazılım kariyeri sayesinde yazılımcı arayan kişiler ve bu alanda hizmet veren kişiler için çok önemli avantajlar bulunuyor. Yazılım alanında freelance çalışma düzeninin sağlamış olduğu birçok avantaj bulunuyor. Bir yazılımcının kariyeri için freelance çalışma düzeni neden önemlidir ve tam olarak bu çalışma düzeninin nasıl faydalarından yararlanılabilir bilgi vermek istiyoruz.

Freelance Yazılımcı Kimdir?

Freelance yazılımcı veya web geliştirici, tamamen serbest olarak çalışan ve herhangi bir yere bağlı olmadan yazılım yapan kişilerdir. Aslında herhangi bir kuruma bağlı olarak çalışan yazılımcılardan çok farklı çalışmazlar. Görev ve sorumlulukları yine aynıdır ve aynı şekilde hizmet verirler. Yani bu alanda çalışmayı düşünen kişilerin aynı şekilde ve aynı hizmet kalitesinde çalışması gerektiğini söyleyebiliriz. Bu alanda kariyer yapmak isteyenler belki daha rahat veya daha büyük sorumluluklarla çalışmayacağını düşünebilir ancak başlarında bir denetim mekanizması olmasa dahi bu kişilerin işini en iyi yapma zorunluluğu vardır.

Freelance Yazılımcı Hangi Alanlarda Hizmet Verebilir?

Günümüzde yazılım gözümüzün gördüğü ve elimizi attığımız birçok teknolojide bulunuyor. Fakat yazılım denilince akla ilk gelen web siteleri veya mobil uygulamalar oluyor. Bu alanlara ek olarak freelance olarak yazılım hizmeti verecek olan kişiler birçok alanda çalışabilirler. Daha önce de dediğimiz gibi bir kuruma bağlı olarak çalışmak ile freelance olarak çalışmak arasında sadece zaman ve mekân farklılıkları vardır. Bunun dışında yapılan tüm işler ve sunulan tüm hizmetler aynıdır. Genel olarak freelance bir yazılımcının hizmet vereceği konular şöyledir;

  • Web yazılım hizmetleri
  • Wordpress kurulum
  • E-Ticaret siteleri
  • Mobil uygulamalar
  • Web uygulamaları
  • Elektronik yazılımlar

Kısacası freelance olarak çalışan bir yazılımcı, bir firmaya veya kuruma bağlı olarak çalışan yazılımcıların yapabildiği her işi yapabilir. Sizlerden bu alanda hizmet alacak kişilerin beklentisi de bu yöndedir. Bu alanda iyi bir kariyer yapmak ve bu avantajlı çalışma düzenine geçmek istiyorsanız kendinizi her daim geliştirmek zorunda olduğunu ifade edebiliriz.

Freelance Yazılım Kariyeri Nasıl Oluşturulur?

Freelance Yazılım Kariyeri Nasıl Oluşturulur

Freelance yazılım kariyeri yapmak isteyenlerin bilmesi gereken önemli detaylar vardır. İlk etapta bu çalışma modeli kulağa hoş gelebilir ancak kişileri bekleyen büyük sorumlular vardır. Evet belirli bir kuruma bağlı olmaz ve bir patrona tabi olmak zorunda kalmazsınız ancak bu durum zaman zaman çeşitli dezavantajlar da yaratabilir. Freelance yazılımcı olmak isteyenlerin bilmesi gerekenler;

  • Öncelikle evinizde tamamen bu iş ayırdığınız bir alanınız olmalıdır.
  • Çok ciddi bir öz disiplin sağlamanız gerekir.
  • Freelance çalışanlar için en büyük dezavantajlardan biri müşteri bulmaktır. Bu yüzden bu alanda kariyer yapmak için Bionluk gibi önemli freelance platformlarından yararlanmanız gerekir.

Freelance yazılım kariyeri en başta zorlayacak ancak sonrasında sizler için çok avantajlı olacak bir kariyerdir.