Son zamanlarda kullanıcı sayısını arttıran ve fenomen haline gelen Snapchat yaklaşık 3 yıl önce Facebook tarafından satın alınmak istendi. Snapchat için tam 3 milyar dolar önerilmişti. Zukerberg Snapchat'in popülerliğini önceden sezmiş olacak ki satın almak istedi fakat bunda başarılı olamadı. O sıralar 3 milyar dolara satın alınmaya çalışılan Snapchat’in her geçen gün değeri arttı ve  bugün ki değeri ise 20 milyar dolar düzeyinde.

Kurucusu Evan Spiegel’e büyük paralar kazandıran popüler sosyal ağ, artık öyle bir düzeye geldi ki Facebook kendisinden özellik almaya başladı.  Ancak Facebook özelliği birebir kopyalamıyor. Çeşitli eklemelerle birlikte sunuyor. Net bilgi olmasa da bu eklemeler arasında 24 saate kadar kalabilecek şekilde metin mesajları, görseller, videolar, sesli mesajları gönderebilme var. Yeni gelen özellik sayesinde Snapchat ile günlük hayatımıza giren diğer uygulamalarda da görmeye başladığımız belli bir süre sonra ‘kaybolan mesajlar’, artık daha fazla hayatımızın içerisinde olacak.

Özelliğin ne zaman aktif olacağı henüz bilinmezken iddiayı ortaya atan analist Tiffany Zhong, attığı tweet ile başka iddialarda da bulundu. Bunlardan birisi de Facebook’un sadece ‘kaybolan mesajlar’ı değil diğer Snapchat özelliklerini de kendisine uyarlayarak hayata geçireceğini belirtti. Analist bu konu da çeşitli görseller paylaştı. 

Dünyanın en büyük sosyal ağı olmayı başaran ve aktif 1 milyarı aşkın kullanıcıya sahip olan Facebook gücünü korumak için pek çok çalışma yapıyor. Bu çalışmalar arasında kendi plartformunu güçlendirmek ve Afrika gibi aktif olamadığı pazarlara açılmak da var. Buna en net örnek ise Whatsapp’ı satın alması. Mark Zukerberg yaptığı hamleler ile kendinden emin bir şekilde ilerliyor. Henüz çok genç olan Mark’a bir şey olduğunda Facebook’a ne olacağı sorusu da akla gelmiyor değil.


Sena Kuru