Android işletim sistemini kullanan telefonlar ile iPhone arasında kamera çözünürlüğü ve fotoğraf düzenleme uygulamaları için oluşan rekabet yıllardır sürerken yeni güncellemeler ve popüler uygulamalar sayesinde iyice kızıştı. Artık kullanıcılar profesyonel fotoğraf makinaları ve düzenleme programlarına ihtiyaç duymadan, kolay arayüze sahip mobil uygulamalar ile fotoğraflarını rahatlıkla düzenleyebiliyor. Akıllı telefon üreticileri de bu durumun farkında ve kullanıcıların isteklerine yanıt vermek amacıyla yüksek megapikselli kameralara sahip yeni telefonlar çıkartmaya devam ediyorlar.

Android ve iPhone’de Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları

Android veya iPhone telefonunuzdan çektiğiniz fotoğrafları kusursuz hale getirmek için masaüstü veya mobil uygulamalar aracılığı ile düzenleyebilirsiniz. Masaüstü uygulamalar daha fazla teknik bilgi gerektirirken mobil uygulamalar daha az teknik bilgi, kolay arayüze sahip olmaları açısından avantaj sağlıyor. Amatör olarak fotoğrafçılıkla uğraşan pek çok insan bu tarz uygulamaları inceleyip kullanabiliyor. Fotoğrafçılığın dışında sosyal medya kullanıcıları da Android ve iPhone telefonlarına bu tarz uygulamalar indirip fotoğraf, video ve farklı içerikleri düzenleyerek paylaşıyor.

Mobil uygulamalar kullanıcılara çok detaylı ince ayar yapma olanağı sağlayamasa da, fotoğraf üzerinde pek çok oynama fırsatı tanıyor. Mobil uygulamalar sayesinde kötü çıktığınız fotoğraflardaki kusurlu bölgeleri düzenleyip temizleyebilir, beğenmediğiniz nesne veya canlıları arka plandan kaldırabilir ya da farklı efektler kullanarak fotoğrafınızı daha canlı gösterebilirsiniz.

AppStore ve Google Play Store üzerinden yayınlanan fotoğraf düzenleme uygulamaları arasından seçim yapmak oldukça zor olsa da bu uygulamaları seçmenize yardımcı olacak bazı paylaşımları inceleyebilir ya da Store üzerinden editörün seçimleri, en yüksek oyu alan uygulamalar, en fazla yorumu alan uygulamalar arasından bir kaçını seçip fotoğraflarınızı düzenlemeye başlayabilirsiniz.

Instagram Fenomenleri Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları Kullanıyor

Instagram’dan takip ettiğiniz pek çok sosyal medya fenomeni bu tarz fotoğraf ve video düzenleme uygulamalarını kullanıyor. Farklı yerlerden içerik ve hikaye indiriyor, kendi fotoğraflarını bu uygulamalar üzerinden düzenliyor. Hatta bazı fenomenler farklı uygulamalara aynı anda erişebilmek için hem Android hem de iPhone telefon kullanarak iki işletim sisteminin de sağladığı imkanlardan yararlanıyor. Çünkü iPhone’de olan bazı uygulamalar Android telefonlarda, Android telefonlarda olan bazı uygulamalar ise iPhone telefonlarda bulunmuyor. Bazı uygulamalar Google Play Store ‘da ücretli olurken AppStore ‘da ücretsiz olabiliyor.