Ankara’nın Polatlı ilçesinde kaybolduktan 7 gün sonra cinayete kurban gittiği ortaya çıkan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara ile Ağrı’da Ramazan Bayramı ziyareti sırasında kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan Leyla Aydemir’in acısı tüm Türkiye’yi yakmaya devam ediyor.

Siyasetçisinden sanatçısına vatandaşına kadar herkesin yüreğini dağlayan iğrenç olayların ardından Avrupa Birliği uyum yasaları kapsamında kaldırılan idam cezasının yeniden uygulanmaya başlamasını isteyen vatandaşlar gerek sosyal medyadan gerekse diğer yollarla seslerini duyurmaya çalışıyor.

Denizli’de ise 3 çocuk babası 43 yaşındaki Barış Ersoy ismindeki vatandaş farklı bir yol seçti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin önünde Delikliçınar Meydanına gelen Ersoy, elindeki ‘Çocuk katillerine tecavüzcülere idam’ yazılı pankartla tek başına eylem başlattı.

Ersoy’un eylemine vatandaşlar da destek verdi.

"BENİMDE 3 ÇOCUĞUM VAR İDAM İSTİYORUM"

Barış Ersoy, "Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Benimde 3 çocuğum var ve bunun sadece sosyal platformda değil insanlar düşüncelerini gerçek hayattada uygulamaya geçirmelerini düşünüyorum. Bundan dolayıda kesinlikle çocuklara tecavüz edip öldüren insan diyemeyeceğim, bu insanların kesinlikle devletimizin idam getirmesi lazım. Yani sapkınlıkların ortadan kaldırılması için artık çocuklarımızı parka veya bahçeye bırakamıyoruz. Bu tür olaylar üst üste gelmeye başladı. Yarın öbür gün bu olaylar git gide artabilir. Bu sapık zihniyetli insanlar çoğalabilir. Bunun çözümünün 'idam' olduğunu düşünüyorum. Böyle bir talebim olduğu içinde duygu ve düşüncelerimi kartona yazarak sabahtan beri burada oturmaya başladım. İnsanlar görsün tepki versin ve düşüncelerini gerçek hayatta dile getirebilsinler" dedi.