Denizli, Antalya, Burdur ve Isparta illerinden ekiplerin sahne aldığı yarışmaya minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde düzenlemesiz ve düzenlemeli dalda 22 kulüp 265 kız, 362 erkek olmak üzere 627 dansçı katıldı.
Tavas Spor Salonunda yapılan yarışma vatandaşların yoğun ilgisi ile gerçekleşti. Salonda seyirciler, dansçıların sergiledikleri performanslarla unutulmaz anlara şahitlik ettiler.
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile yapılan protokollerle zeybeğin tüm dünyaya duyurulması için gurur veren çalışmalara imza attıklarını belirten Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık ’’ Halk kültürümüzün miraslarından olan halk oyunlarımızın nesilden nesile aktarılması adına çalışmalarımıza bir yenisini ekleyerek Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Bölge Finallerine Tavasımızda ev sahipliği yaptık. Dağların siper ettiği bir bölgede kurulan Tavasımız, bu özelliğinden dolayı yüksekleri mekan edinen efelerin de diyarı olmuştur.’’Efe’’ denildiği zaman akla ilk gelen oyun olan ‘’Zeybek’’ ise İlçemiz için her zaman farklı bir anlam ifade etmektedir.
Bizler de Zeybek kültürümüzü devam ettirmek ve gelecek nesillerimize aktarmak adına elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Kulüpler Arası Grup Yarışmasını Zeybekler diyarı Tavasımızda bir kez daha yapmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Denizli, Burdur, Isparta ve Antalya illerinden gelen, Düzenlemeli ve Düzenlemesiz dalda Belediyemiz Gençlik Spor Kulübü ekiplerimizin de yarıştığı Bölge Finaline katılan ve dereceye giren tüm ekiplerimizi tebrik eder, katılım sağlayan herkese teşekkür ederim. ’’ dedi.
Bölge yarışmasında 1.olarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanan Tavas Belediye Gençlik Spor Kulübü ekiplerine kupalarını takdim eden Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık tebrik ederek, finallerde de başarılar diledi.
Tavasta Halk Oyunları Şöleni

Tavasta Halk Oyunları Şöleni

Tavasta Halk Oyunları Şöleni

Tavasta Halk Oyunları Şöleni

Tavasta Halk Oyunları Şöleni

Tavasta Halk Oyunları Şöleni

Tavasta Halk Oyunları Şöleni