HABERDENİZLİ.COM
Şenlik, Yörüklerin hayvanlarını otlattığı ve sulak yeri olan Kelebekli Mevkisinde başladı. Çadırlarda Yörük ve Türkmen kültürüne ait eşyalar tanıtıldı. Gelen misafirlere yayık ayran, bulgur pilavı, kuru fasulye ve aşure dağıtıldı.
Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol'un açılış konuşmasıyla birlikte zeybek gösterileri, sipsi dinletileri ve aşık atışmasıyla şenlik doruğa çıktı. Ardından keçi sürüleri otlatılarak, temsili koyun kırkımı gerçekleştirildi. Eski usül gelin alma ve gelin başı yapıldı.

Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Yörük-Türkmen kültürünün tanıtılması ve yaşatılması için belediye olarak her daim destek vermekteyiz. Bölgemiz kültürel zenginliklere sahiptir. Yörük kültürümüz unutulmamalıdır. Bizi biz yapan gelenek ve göreneklerimizi yok olmaya yüz tutmuş değerlerimizi yeniden canlandırmak pekiştirmek ve gelecek nesillere aktarmak için bu tür güzel etkinliklere sahip çıkmalıyız. Bu güzel değerlerimizin gelecek nesillere aktarımıyla genç nesillerimiz kültürüne, değerlerine, kendilerine ve geçmişine saygılı, gurur duyan nesiller olarak yetiştireceklerdir. Destek ve katkılarından dolayı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli Yörükleri Derneği’ne teşekkür ediyorum'' dedi.
Çağırgan Muhtarı Ramazan Araycı, "Ara verdiğimiz Yörük Şenliğimize kaldığımız yerden devam diyoruz. Şenliğin devamlılığı konusunda bize her daim yardımcı olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan'a, Tavas Belediye Başkanı Sayın Turhan Veli Akyol'a ve Denizli Yörükler Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan'a çok teşekkür ediyoruz. Bizim için, birlik ve beraberliğimizin devamı ve pekiştirilmesi için bu tür etkinliklerin önemi büyük, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmalıyız'' dedi.
Şenliğe, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başlı, Denizli Yörükler Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, Çağırgan Muhtarı Ramazan Araycı, Çağırganlılar Derneği Başkanı Hayati Ebeoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şenlik, akşam saatinde sahne alan Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuar Sanatçısı Işıl Koç ve Halk Sanatçısı Fevzi Önder'in eşsiz performansıyla sona erdi.