HABERDENİZLİ.COM

ANFAŞ Fuar Merkezinde gerçekleşen YÖREX'e 72 ilin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de katıldı. 500'e yakın katılımcının yer aldığı YÖREX'te, 252 kurum, 135 oda borsa, 19 kalkınma ajansı yöresel ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu. Yöresel lezzetlerden el emeği göz nuru eserlere binlerce ürünün sergilendiği fuarda, coğrafi işaret tescili almış yüzlerce ürün de ziyaretçilere sunuldu. Kuzeyden güneye, doğudan batıya Anadolu'nun 12 bin yıllık geçmişinin gün yüzüne çıktığı YÖREX'te, 5 gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, ilçenin geleneksel ürünlerini tanıtmak istediklerini belirterek, “9. Yöresel Ürünler Fuarında başta Tavas Belediyesi olarak Coğrafi İşaretlemesini aldığımız Tavas Baklavamızı ülkemizin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin ve 500’ün üzerindeki firmaların beğenisine sunduk. Baklavamızın coğrafi işaretlemesini aldığımız gibi baklavanın yapım aşamasında kullanılan malzemelerin tümü Tavas’ta yetiştirilen ürünlerimizdir. Gerek unu olsun gerek cevizi olsun tüm malzemeler doğal ve organiktir. Baklavamızın tadına bakan bir daha istedi.

Bu Tavas’ımız için büyük kazançtır. Fuarın bize dönüşü umuyorum ki güzel olacak. Birçok sipariş aldık.  Ayrıca bölgemizde yetişen ayva, üzüm, armut, ve leblebi olmak üzere bir çok ürünü standımızda sergiledik. Ürün çeşidimizden tadanlar, bölgemizin rakım farkı ve aromasının farklılığını tescillemiş oldular. Standımız 28 Ekim Pazar gününe kadar açık kaldı, birçok firma yetkilisi, oda başkanları, belediye başkanları ve çok sayıda ziyaretçi standımızı ziyaret ederek onlara ürünlerimizi tanıtma ve tattırma imkânı bulduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.