Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Özellikle toplum sağlığını hızlı bir şekilde etkileyebilecek olan toplumsal kullanım alanlarında ilaçlama yapıyoruz. Dezenfeksiyon için gece gündüz ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında cami, park ve bahçeler, okullar, sosyal alanlar, 300 üzerinde özel araç ve Koop taşıma araçları gibi toplumsal kullanım alanlarının yanı sıra iş yerleri, yurtlar, polis ve jandarma binalarına 7/24 ilaçlama çalışmalarımız davam ediyor. 50 mahallemizde yapılan uygulamaları yakından takip ediyoruz.

Dezenfeksiyon çalışmalarımızın yanında İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge ile evlerinden çıkmaması istenen 65 yaş ve üstündekiler ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ihtiyaçları da "Vefa Sosyal Destek Grubumuz" tarafından karşılanıyor.

Sağlık, gıda yardımı, market alışverişi, seyahat belgesi, maaş-banka işlemleri gibi hizmetler yönünden vatandaşlarımızın da talepleri alınıyor, ihtiyaçları en kısa sürede çözülüyor. Bu çalışmayla; yalnız yaşayan, 65 yaş ve üstü yaşlılara evden çıkarılmadan olabilecek tüm destekler birebir veriliyor.

Zabıta ekiplerimizde Korona virüs nedeni ile talebin arttığı hijyen ve gıda ürünlerinde yapılan haksız fiyat artışının önüne geçmek için denetimlerini sıklaştırdı. Denetimlerde ayrıca ilçemiz genelinde faaliyette bulunan fırınlar, marketler ve manavlarda hijyen denetimi ve bilgilendirmelerini yapıyoruz.

Halk sağlığını korumak açısından pazar denetimleri de büyük önem taşıyor. İlçemizdeki Pazar yerlerine mobil el dezenfekte noktaları yerleştirdik. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla ilçemiz genelinde kurulan pazar yerlerin de denetimlerimiz aralıksız devam edecek.

Tavas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz Moda Tasarım öğretmenimiz ve kursiyerleri tarafından kamuda çalışan personellerimize dağıtılmak üzere koruyucu maske üretimi yapılması konusunda desteklerimiz de sürüyor.

Hemşerilerimizin sağlığı için mücadele ediyoruz. Bu süreçte görev yapan özveriyle çalışan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Salgın bitene kadar lütfen araya mesafe koyalım. Devletimiz tarafından alınan önlemlere ve tedbirlere harfiyen uymak hayati önem taşımaktadır. Biz sizin için dışarıdayız siz lütfen zorunlu olmadıkça evde kalın” dedi.