İçerik bakımından Tavas ve çevresinde ilk defa yapılma özelliği taşıyan toplantıda, kooperatiflerin mevcut durumları, sorunları ve çözüm yolları masaya yatırıldı. Kırsal Kalkınmayı Destekleme Daire Başkanlığı kuruldu.
Başkan Akyol, “Belediye olarak, İlçemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla senkronize ilişkilerimiz ve çalışmalarımız her katmana ve her alana yayılmıştır. İlçemizde hangi sorun olursa olsun çözüm yollarını ararız.

Büyükşehir kanununun yürürlüğe girmesinden sonra, bu şekildeki birliklerin konumları çok farklı oldu. Fakat Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan, Büyükşehir Meclis kararıyla, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Daire Başkanlığı kurulmasını sağladı. İlk icraat olarak, il genelindeki tüm ziraat odası başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Ziraat Odası Başkanlarının yaşadıkları sorunlar ve çözüm yolları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Sulanmayan tek bir arazi kalmayacak

Tavas olarak tarımda markalaşma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Hükümetimizin, özellikle Orman ve Su İşleri Bakanlığı’mızın Ege Gelişim Projesiyle (EGEGEP), sulanmayan tek bir arazimiz kalmayacak. Hükümetimizin en önemli politikalarından birisi de tarımdır. DSİ ve Denizli Bölge Müdürlüğümüz marifetiyle özellikle Tavas’ta çok büyük yatırımlar olmaktadır.

Taşkın önleme, kanal temizleme ve gölet çalışmaları, su hatlarının döşenmesiyle alakalı Tavas’ta 25’e varan yatırımlar vardır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın hedefleri arasında, tüm Bakanlıklarımızı Denizli’ye getirerek toplu istişare mekanizmalarını hayata geçirmek vardır.

Bizlerin bu toplantıyı yapma amacımız, tüm paydaşlarımızla bir araya gelerek hem hal olmak ve sorunları çözüme ulaştırmaktır” dedi.
DSİ Mühendisi Kemal Tahtalı, “Bu güzel toplantıda bir arada olmaktan dolayı mutluyum. Devlet Su İşleri son yıllarda özellikle açık sulama sistemlerini tamamen bırakarak, kapalı sulama sistemlerine geçmiştir. Kapalı sistemlerle tasarrufa yönelik çalışmalarını hızla sürdürmektedir.
Bilinçli üreticilereihtiyacımız var

Tavas’taki bir çokgöletimiz bitmiş ya da yapım aşamasındadır. Bu çalışmalar esnasın problemlerle karşılaşabiliriz. Çözümlerini de hep birlikte bulmaya çalışacağız. Bilinçli üretici ve bilinçli yöneticilerle daha verimli hale gelebiliriz.
Bu toplantının yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıya Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’un yanı sıra, İlçe jandarma Garnizon Komutanı Yzb. Veysel Aksoy, Ziraat Odası Başkanı Orhan Akyol, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurdoğan Yaşar, DESKİ Tavas Bölge Sorumlusu Aydın Ünay, Tavas, Kızılcabölük, Karahisar, Garipköy, Aydoğdu, Solmaz, Ulukent, Pınarlar, Kozlar, Yahşiler Sulama Kooperatifleri Başkanları ve Mahalle Muhtarları katıldı.