Denizli, Tavas ilçesi, Çiftlik Köyü’nde deneme amaçlı 130 dönümlük alanda üretilen patetesin hasadı yapıldı. Sonuç üreticiyi ve tütüne alternatif ürün arayan çiftçileri memnun etti.

Çiftlik köyünde yapılan ilk hasatta protokol de hazır bulundu. İlk hasatı izlemeye Tavas Kaymakamı Ali Arıkan, Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, Tavas Ziraat Odası Başkanı, İl ve ilçe müdürlüğünde görevli teknik personel ile vatandaşlar katıldı. Patates üretimi yapan çiftçilerden Nevşehirli Halil Aktaş, kendi bölgelerindeki toprakların aşırı yorulduğunu ve hastalıklardan dolayı alternatif bir üretim yeri aradıklarını bu vesile ile Tavas çiftlik Köyü'nde Ömer Varlıoğlu ile birlikte 130 dönümlük bir tarlata ekim yaptıklarını söyledi.
Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu ise, son zamanlarda Tavas ovasında alternatif ürünlere yönelindiğini, burada yetiştirilen patateslerin de verim ve kalite bakımından gayet güzel olduğunu, önümüzdeki yıllarda güzlük ve yazlık olarak patates tarımının ilçede yaygınlaşabileceğini belirtti.
Tavas Kaymakamı Ali Arıkan da kendisinin Niğdeli olduğunu, Tavas’ta yetiştirilen patatesle Nevşehir-Niğde dolaylarında yetiştirilen patatesten aşağı kalır bir yönünün olmadığını belirterek üreticileri tebrik etti. Daha sonra hasadı yapılan patatesler kamyona yüklenerek Denizli haline gönderildi.